В Києві відбувся допрем'єрний показ Хазяїн 2. На своїй землі: Віктор Ющенко, Олеся Жураківська та інші зіркові глядачі поділилися враженнями від фільму

Хазяїн 2. На своїй землі
Хазяїн 2. На своїй землі: відбувся допрем'єрний показ фільму
1+1 media

Відбувся допрем'єрний показ фільму Хазяїн 2. На своїй землі за участю акторів та відомих зіркових гостей: глядачі поділилися першими враженнями

Поділитися:

Зіркові гості, дружня атмосфера та тематична дискусія — 10 жовтня відбувся допрем'єрний показ телевізійного фільму «Хазяїн 2. На своїй землі». Глядачі мали унікальну можливість поспілкуватися з акторами та першими переглянути фільм перед тим, як його покажуть на телеекрані.

Натомість телевізійна премʼєра фільму «Хазяїн 2. На своїй землі» відбудеться 13 жовтня о 23:00 на 1+1 Україна. Глядачі знову побачать Богдана Бенюка в образі харизматичного і вольового Терентія Пузиря, який відмовляється залишити рідне село під загрозою окупації російськими військами. Йому доводиться приймати найважчі рішення у своєму житті.

Одними з перших побачили премʼєру українська акторка Олеся Жураківська, Президент України (2005-2010) Віктор Ющенко з дружиною Катериною, ведучий 1+1 Україна Костянтин Грубич з сімʼєю та ведуча 1+1 Марафон Соломія Вітвіцька.

На допрем'єрний показ завітали також продюсерки телевізійного фільму Тетяна Куц та Вікторія Горенштейн, які перед показом стрічки висловити свою подяку партнерам — телеканалу 1+1 Україна, платформі Київстар ТБ, благодійному фонду «МХП-Громада» та агенції USAID. А також виділили роботу акторів, без яких реалізація проєкту була б неможлива. 

Хазяїн 2. На своїй землі
1+1 media

Представниця одного з партнерів фільму, директорка місії організації USAID в Україні Джулі Кьонен висловила глибоку гордість за співпрацю з українськими кінематографістами. За її словами, стрічка є не лише художнім твором, але й важливим соціально-культурним внеском.

«Фільм розповідає історію українців, які в мить, коли постають перед ворогом — єднаються»

«Такі фільми не просто розповідають історію, але й містять в собі серце та дух українського спротиву культури та традицій, які знаходять відгук, як в Україні, так і за її межами. Агентство США з міжнародного розвитку USAID вирішило підтримати створення стрічки, тому що цей фільм розповідає історію українців, які в мить, коли постають перед ворогом — єднаються, попри розбіжності, щоб протистояти разом проти окупантів».  

Джулі Кьонен
1+1 media

Після презентації фільму, усі охочі мали можливість послухати тематичні дискусії та цікаві історії про процес зйомок стрічки, а також поставити свої питання. На одне з яких режисер фільму Тарас Ткаченко поділився глибокими роздумами про свій підхід до створення фільму.

Він зазначив, що ця історія проста, на перший погляд, без складних драматургічних хитрощів, але насичена осмисленням і рефлексією на актуальні події. Тарас Ткаченко наголосив, що фільм — це не просто художній твір, а важлива зброя в інформаційній війні, яка має нагадувати про те, що відбувається.

«Ми повинні переживати ці події, а не забувати про них»

Тарас Ткаченко
1+1 media

«Контент — це зброя і дійсно так є. Ми повинні переживати ці події, а не забувати про них. Я хотів у цьому фільмі передати не кривавість подій, а саме гнітюче відчуття, чим ми платимо, коли потрапляємо в окупацію, як в нас забирають свободу та базове право на життя», — зазначає режисер фільму.

Історія головного героя Терентія Пузиря ілюструє справді складний вибір, з яким стикається людина під час війни — зосередитися на власному виживанні чи рятувати інших. Таким відгуком про значення стрічки поділилася креативна продюсерка та авторка ідеї фільму «Хазяїн 2. На своїй землі» Валентина Руденко. 

За її словами, ця дилема є ключовою і показує зміни в цінностях, які ведуть до правильних моральних рішень.

Валентина Руденко
1+1 media

«Фільм однозначно треба дивитися, адже це історія про зміну цінностей в правильний моральний бік. Головний герой має зробити складний вибір – думати про себе та ставити в пріоритет власне виживання чи врятувати своїх односельців», — зазначає Валентина Руденко.

«Історія про зміну цінностей в правильний моральний бік»

На допрем’єрний показ фільму «Хазяїн 2. На своїй землі» завітало чимало відомих гостей, серед яких і Президент України (2005-2010) Віктор Ющенко. Його присутність стала справжнім сюрпризом для інших глядачів заходу.

Віктор Ющенко відзначив важливість стрічки для формування національного духу, особливо під час війни, а також висловив захоплення грою Богдана Бенюка, наголошуючи, що цей актор завжди опиняється на правильному боці й через свою гру вчить, як тримати й надалі цей курс у важкі часи.

Віктор Ющенко
1+1 media

«Я думаю, що фільм робить дуже велику українську роботу. Кожна робота де є, пан Богдан Бенюк, він завжди на правильному боці. Він вчить, як бути на правильному боці.

Мені здається фільм найбільше сьогодні творить національний дух, бо коли ми говоримо, як вийти з цього лиха, як вийти переможцем у цій війні є один спосіб — володіти національним колосальним духом. Безмежна вдячність тим, хто сформував ідею цього фільму, хто її втілив блискуче». 

«Фільм робить дуже велику українську роботу»

Серед зіркових гостей також була й Олеся Жураківська. За її словами зараз українцям, як ніколи потрібні різні фільми, тому що людям потрібна можливість пережити свої емоції, адже всі ми зараз занурені в сувору реальність. 

Зіркова гостя зізнається, що попри щільний графік життя, зараз їй рідко випадає можливість дивитися фільми, але рада можливості потрапити на допрем’єрний показ. 

Олеся Жураківська
1+1 media

«Зараз героїзм — це знімати кіно, а кіно на актуальну тему взагалі неабияка сміливість. Та я вважаю, що саме зараз потрібно це робити», — розповідає Олеся Жураківська.

Після перегляду «Хазяїн 2. На своїй землі» глядачі теж не приховували своїх емоцій та ділилися враженнями. Хтось був зворушений історією, а дехто звертав увагу на глибокий сенс стрічки. Як поділився Олександр:

«Фільм дуже сильний за своєю ідеєю і я думаю він точно знайде відгук у серцях багатьох глядачів».

Хазяїн 2. На своїй землі
1+1 media

Натомість Олена була захоплена тим, наскільки правдиво передано атмосферу окупації та складні моральні вибори, перед якими стоять герої:

«Я була приголомшена тим, наскільки точно передано атмосферу окупації та важких рішень перед якими стоять люди. Фільм змушує замислитися про те, що кожен з нас може опинитися в подібній ситуації. Гра Ольги Сумської й Богдана Бенюка була на висоті».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сучасна адаптація п’єси Івана Карпенко-Карого: де та коли дивитися комедію Хазяїн з Богданом Бенюком та Ольгою Сумською

Новини по темі