“Я радий, що героїв показують”, – військові та ведучі “1+1 Україна” поділилися враженнями від перегляду проєкту “Хоробрі серця”

Хоробрі серця
Ведучі 1+1 Україна та військові розповіли про враження від проєкту "Хоробрі серця"

Гості презентації нового військово-патріотичного токшоу "Хоробрі серця" Соломія Вітвіцька, Костянтин Грубич, Неля Шовкопляс та військові герої поділилися своїми думками про проєкт.

Поділитися:

Цієї п’ятниці о 20:30 на телеканалі “1+1 Україна” стартує показ військово-патріотичного токшоу Хоробрі серця. Напередодні прем’єри відбулася презентація проєкту у коворкінгу з символічною назвою “Peremoga Space”. На заході зібралися безпосередні герої програми, яких телеглядачі побачать у випусках, а також звільнені Азовці, парамедики, дружини військовополонених та ведучі телеканалу “1+1 Україна”. 

Презентували новий проєкт Ахтем Сеітаблаєв та Валентина Хамайко. 

“Ми впевнені, що після перегляду кожного епізоду ці історії будуть розлітатися. У кожній кав’ярні, у кожній домівці розповідатимуть про неймовірність наших людей. Коли ми слухали ці історії, у нас були мурахи по шкірі. Ми розуміли, що сила наших хлопців в тому, що вони не чекають команди. Вони вміють ухвалювати рішення. Вони беруть відповідальність і в одну хвилину ламають те, що будувалося ворогом протягом багатьох років”, – прокоментувала зі сцени Валентина Хамайко.

“Це проєкт про людей, про їхні неймовірні вчинки, про їхню відважність, ліричність, емпатію, тверде переконання, що вони роблять гідну, святу справу. Вони боронять свої родини, домівки, дітей, свій цивілізаційний вибір,” – додав Ахтем Сеітаблаїв.

Валентина Хамайко і Ахтем Сеітаблаєв

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголошуємо збір історій для військово-патріотичного проєкту "Хоробрі серця"

Після перегляду першого епізоду, у якому з перших вуст розкривають ексклюзивні подробиці оборони та звільнення Київщини від російських окупантів, ми розпитали гостей про їхні враження від проєкту. На презентацію завітали: Офіцер ГУР, екскомандир спецпідрозділу ГУР МО КRAKEN на псевдо Віто, який зі своїми побратимами боронив Харківщину, Дмитро Олійник, який під час наступу окупанта на Харків у складі Харківського ТРО прийняв свій перший бій, Євгеній Громадський на псевдо “Гром” — Нацгвардієць, який у 21-річному віці тримав стратегічний напрямок — трасу Бєлгород-Харків під час наступу окупанта, Володимир Біцак — командир роти Сумського ДФТГ, один з тих, хто організовував місцевих оборонців у перші дні повномасштабного вторгнення, Олександр Вдовиченко — полковник Збройних сил України, повний лицар Ордену Богдана Хмельницького, командир 72 ОМБр імені Чорних Запорожців (2021-2022), полковник Євгеній Єрін — керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

Євгеній Громадський (Гром):

“Дуже цікаво дізнаватися про історії зсередини безпосередньо від кожного бійця, який брав участь в обороні Києва. Це сприяє розвитку та популяризації військової справи. Люди повинні знати, хто виконував накази людей, які давали командири. Це гарно висвітлено в проєкті “Хоробрі серця”. Мені було цікаво дізнатися, хто зі мною паралельно виконував такі ж обов’язки, як я на Харківщині”.

Євгеній Громадський

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як проходив бій за Гостомельський аеропорт, та які конкретні дії зламали план ворога “Київ за три дні”: подробиці перших випусків токшоу "Хоробрі серця"

Дмитро Олійник:

“Я радий, що героїв показують. Люди зможуть побачити кожного героя, який доклав максимальних зусиль задля того, щоб вберегти Київ, Харків та інші напрямки”.

Дмитро Олійник

Євгеній Єрін:

“Є приємні моменти, є теплі відчуття і є щемливість від переживання тих подій початку повномасштабного вторгнення. Такі проєкти потрібні, щоб нести людям знання, розуміння, як все починалося, завдяки чому ми вистояли, а також завдяки чому ми маємо вистояти в подальшому”.

Євген Єрін

У проєкті “Хоробрі серця” покажуть цикл історій про українців – військових та цивільних, які здійснили подвиги, захищаючи Україну від російської агресії, та своїми вчинками змінили хід історії. Знати в обличчя живих героїв — мета цього проєкту, тому серед героїв ви побачите людей, які ламали плани ворога і своїми вчинками та сміливістю рятували країну у критичні моменти. Під час програми військові поділяться ексклюзивними подробицями битв та раніше неопублікованими фотографіями й відео з особистих архівів.

Підтримати запуск військово-патріотичного проєкту також прийшли ведучі “1+1 Україна” та “1+1 Марафон”, зокрема Соломія Вітвіцька, Неля Шовкопляс та Костянтин Грубич.

Костянтин Грубич:

“Мені дуже сподобався тандем ведучих. До вподоби сценарна проробка. Мені цікаво те, що герої не новинні, не стратеги, командири та високі генерали, а саме сержанти, командири взводу, прості хлопці, вони — герої. І тут саме на них націлений прожектор уваги. Це дуже ретельно досліджено через інтерв'ю, через розмову. Це дуже хороший телевізійний проєкт”.

Костянтин Грубич, Влада Грубич

Неля Шовкопляс:

“Як правильно сказав Ахтем Сеітаблаєв, ми маємо знати наших героїв і полеглих, і живих. Це фактично живі свідки та очевидці подій. Ба більше — не просто очевидці, а ті, хто керував різними операціями, обороняв різні частини, міста нашої країни. Тому, якщо є можливість розповісти про них, якщо можна з перших вуст дізнатися, як це все відбувається від них, то немає ніяких там ранжувань, наскільки великий чи маленький подвиг, тут зараз все важливо. Насправді це дуже круто, що можна реально побачити військових ось так наживо. Тих героїв, які зробили величезний внесок і вносять надалі у нашу перемогу, та й взагалі в нашу битву проти росії, яка на нас напала”.

Людмила Барбір, Валентина Хамайко, Неля Шовкопляс

Соломія Вітвіцька:

“Я взагалі вважаю, що це дуже правильно і потрібно, аби ширше і глибше розкривали тему і конкретні події, та й взагалі історії наших героїв. Ми деколи взагалі не усвідомлюємо, що ховається за словами “захист Києва” чи “відбив атаку”, чи “збив гелікоптер”. А за цим ховаються реальні вчинки реальних людей. Круто, що в проєкті це дуже чітко показано, є реальні свідчення очевидців, наших сучасників. Мені здається, що це дуже важливі зафіксовані історичні події не лише для нас, а й для нащадків. Це те, що ми зараз переживаємо. Можливо, не все встигаємо фіксувати. От такі от ми: не можемо про всіх героїв розказати. Проте, мені здається, дуже правильно, чітко і глибоко ми можемо побачити мотивацію, думки, переживання людей в ці моменти, коли вони роблять знакові вчинки, і як переживають ці події. 

Соломія Вітвіцька

Також на презентації побували радник з питань політики Представництва ЄС в Україні Піт Блонде, парамедикиня Юлія Паєвська з позивним “Тайра”, сапер Владислав Єщенко, який отримав важке поранення під час виконання бойового завдання, асоціація родин захисників “Азовсталі”, парамедикиня Галушко Катерина, військовий експерт Мусієнко Олександр, бізнесмен, який від початку повномасштабного вторгнення пішов у ЗСУ Андрій Оністрат, музикант Дмитро Шуров, представники фонду “Повернись живим” та ГО “Безбар’єрність” та інші.

Не пропустіть прем’єру проєкту “Хоробрі серця” цієї п’ятниці о 20:30 на телеканалі “1+1 Україна”!

Новини по темі