Ведуча проєкту "Хоробрі серця" Валентина Хамайко розповіла, як отримала досвід стройової підготовки: "Я зрозуміла, що маю вміти тримати в руках зброю"

Хоробрі серця
Валентина Хамайко розповіла про досвід стройової підготовки

Валентина Хамайко про патріотичне виховання дітей, непрості стосунки з чоловіком, який повернувся з фронту, та власний досвід стройової підготовки.

Поділитися:

Валентина Хамайко, ведуча проєкту «Хоробрі серця» та ранкового проєкту «Сніданок з 1+1», що виходять на каналі «1+1 Україна», дала ексклюзивне інтерв’ю сайту КП, в якому розповіла, як змінилася за останні два роки, про непрості стосунки з чоловіком Андрієм Оністратом, який повернувся з фронту, про патріотичне виховання дітей та домашню ферму і господарство.

Хамайко розповіла, чому попросила чоловіка перевестися служити до Києва:

«Я не сподівалась, що йому вдасться повністю перевестися служити в Київ. Проте дуже його просила, бо бачила, наскільки страждають за його відсутності діти і наскільки змінюється моє психічне здоров'я. Бути мамою чотирьох дітей, працювати – це дуже складно. Колись я була емоційно спокійною і стабільною, а перетворилася на людину, в якої періодично трапляються нервові зриви».

Валентина Хамайко

Ведуча каже, що стала емоційно дуже чутливою:

«Те, що я плачу практично кожен день, думаю, ні для кого не буде відкриттям. Ми всі зараз такі. Можливо, треба припинити цього соромитися. Бо тут тебе накрило, ти поплакав, а потім видихнув, витер сльози і пішов далі робити свою роботу. Це наше сьогодення».

Після смерті свого старшого сина Остапа, чоловік Валентини Андрій Оністрат довгий час перебував в депресії. Це дуже сильно відобразилось і на їхніх особистих стосунках. Лише робота з психологом допомогла подружжю знайти шлях до порозумінь. Валя розповіла, як змінився чоловік після спілкування з психологом:

«Я усвідомлюю, що це новий етап, новий рівень стосунків. Я радію, що Андрій почав ходити до психолога. Це величезне досягнення. Я не контролюю ці візити, не телефоную психологу, не розпитую, що він сказав, бо це не правильно. Можу тільки запитати, чи терапія була, чи йому було комфортно, як він себе почуває, чи відчуває, що це діє».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валентина Хамайко розчулила мережу кадрами з молодшими дітьми: відео

Валентина Хамайко також у розмові торкнулася і теми материнства, розповіла про чотирьох дітей, а особливо про старшу доньку Соломію:

«Соломійка найстарша, їй 14, і вона фактично кожні вихідні ходить на мітинги. В неї є активна позиція. Влітку вона хоче йти на стройову підготовку, де вчать і зброю тримати в руках, і надавати медичну допомогу. Я її підтримую в цьому. Це базові знання, якими має володіти, як на мене, кожен українець».

Ведуча вважає, що зараз важливо у школі приділити більше часу патріотичному вихованню:

«Вважаю, що у старших класах один день на тиждень має бути присвячений саме цим питанням: тактичній медицині, наданні першої невідкладної допомоги, боротьбі з дезінформацією, вивченню різних видів зброї, вибухових приладів, щоб ні в якому випадку не наражати себе на небезпеку. Я Соломії завжди кажу: ти можеш висловлювати свою позицію, не треба озиратися на маму чи ще на когось, ти особистість, це твоє повне право. Вона дуже доросла, як на свій вік, дуже гарно мислить. Тому зроблю все для того, щоб вона пройшла стройову підготовку і щоб у неї був такий досвід. Я отримала свій досвід у 2014 році, коли тільки почалася війна на Сході. Я зрозуміла, що маю вміти тримати в руках зброю. Знадобиться мені це чи ні, не знаю, але я пішла вчитися».

Читайте повне інтерв’ю за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Це мене зламало всередині, адже я не знала, як вилікувати розбите серце”: телеведуча Валентина Хамайко у проєкті “Пісня мого життя” на “1+1 Україна” розповіла про втрату зведеного сина

Новини по темі