Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Найсоковитіший м’ясний пиріг: «Трюки» приготування від Олексія Душки

м'ясний пиріг
Цей рецепт під силу кожному.

У програмі «Їмо за 100» ведучий Олексій Душка показує, що створювати кулінарні шедеври можна не за всі гроші світу. Він добре знає, на чому зекономити і при цьому не втратити якість страви. А його покрокові рецепти під силу навіть тим, хто з кулінарією на «ви».

У свіжому випуску Олексій разом зі співачкою Світланою Тарабаровою приготував неймовірно соковитий м'ясний пиріг «кубіте». Ним із задоволенням смакуватимуть твої рідні, щойно почують манливий аромат із кухні. А також «Кубіте» зручно взяти з собою на роботу, розігріти в мікрохвильовці і насолоджуватися божественним домашнім обідом.

Інгредієнти

Для тіста:

Борошно – 300 г

Молоко – 40 мл

Вода – 100 мл

Вершкове масло – 20 г

Вологі дріжджі – 14 г

Яйце – 1 шт.

Цукор – 2 ст. л.

Сіль – 1 ч. л.

Для начинки:

Картопля – 500 г

Вода – 300 мл

Молоко – 300 мл

Курячі пупки – 500 г

Цибуля – 300 г

Печериці – 500 г

Рослинна олія (для смаження) – 45 мл

Сіль – 10 г

Чорний перець – 7 г

Телячі кістки (бульйон) – 500 г

Для змащування:

Яйце (жовток) – 1 шт.

Як приготувати м’ясний пиріг «кубіте»

1. Готуємо тісто: поєднуємо всі інгредієнти та ретельно вимішуємо руками. Накриваємо плівкою, робимо в ній декілька отворів виделкою та залишаємо тісто підійматися.

Вода й молоко мають бути холодними, адже при температурі 35° дріжджі перестають працювати, – зауважує Олексій Душка.

2. Чистимо картоплю та нарізаємо слайсами.

3. Заливаємо її водою та молоком у рівних пропорціях і варимо приблизно 5-7 хвилин – щоб вона залишилася трохи твердою.

4. Нарізаємо гриби і цибулю півкільцями, а також подрібнюємо курячі пупки.

5. Смажимо курячі пупки, гриби і цибулю, додаючи приправи та спеції за смаком.

Щоб начинка була м’якшою, можна залишити її тушкуватися ще на 15 хвилин, – радить ведучий.

6. Ділимо тісто на дві частини, при цьому одна має бути трохи більша. Розкочуємо обидва шматки до прямокутної форми.

7. На тісто викладаємо спочатку картоплю, а потім курячо-грибну начинку. Накриваємо пиріг тістом і робимо в ньому невеликий отвір посередині.

8. В отвір заливаємо бульйон з телячих кісток.

9. Закриваємо отвір тістом і змащуємо верхній шар пирога збитим яєчним жовтком.

10. Відправляємо в духовку, розігріту до 180°, на 20 хвилин.

Ще більше фірмових секретів Олексія Душки почуєш у відео:

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

1. Лінивий торт: Рецепт для тих, хто любить смачно поїсти

2. 7 смачних рецептів для тих, хто лінується готувати

3. 3 швидкі сніданки з яєць, від яких важко відмовитися

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно – підписуйся на наш Twitter.

Їмо за 100
Повні епізоди
Їмо за 100. Готуємо запечені курячі серця разом із Загорецькою Людмилою Степанівною
Їмо за 100. Готуємо запечені курячі серця разом із Загорецькою Людмилою Степанівною
2 сезон 12 випуск
Їмо за 100. Готуємо рибу з казахським соусом разом із Ігорем та Анною Ласточкіними
Їмо за 100. Готуємо рибу з казахським соусом разом із Ігорем та Анною Ласточкіними
2 сезон 11 випуск
Їмо за 100. Готуємо вареники із заварного тіста разом із Юрієм Ткачем
Їмо за 100. Готуємо вареники із заварного тіста разом із Юрієм Ткачем
2 сезон 10 випуск
Їмо за 100. Готуємо класичний, кавовий та лимонний чизкейки разом з Позитивом та його дружиною
Їмо за 100. Готуємо класичний, кавовий та лимонний чизкейки разом з Позитивом та його дружиною
2 сезон 9 випуск
Їмо за 100. Готуємо три м'ясні страви разом із актором Артемом Позняком та його дружиною Олександрою
Їмо за 100. Готуємо три м'ясні страви разом із актором Артемом Позняком та його дружиною Олександрою
2 сезон 8 випуск
Їмо за 100. Готуємо шоколадний фондан і крем-брюле з акторкою Ганною Саліванчук
Їмо за 100. Готуємо шоколадний фондан і крем-брюле з акторкою Ганною Саліванчук
2 сезон 7 випуск
Їмо за 100. Готуємо крильця "Баффало" та люля-кебаб разом із актором Володимиром Жогло
Їмо за 100. Готуємо крильця "Баффало" та люля-кебаб разом із актором Володимиром Жогло
2 сезон 6 випуск
Їмо за 100. Готуємо "тирамісу" з панкейків разом із ведучою "Сніданку з 1+1" Людмилою Барбір
Їмо за 100. Готуємо "тирамісу" з панкейків разом із ведучою "Сніданку з 1+1" Людмилою Барбір
2 сезон 5 випуск
Їмо за 100. Готуємо м'ясний пиріг "Кубіте" разом із співачкою Світланою Тарабаровою
Їмо за 100. Готуємо м'ясний пиріг "Кубіте" разом із співачкою Світланою Тарабаровою
2 сезон 4 випуск
Готуємо три швидкі і корисні сніданки з яєць разом із ведучою Сніданку з 1+1 Нелею Шовкопляс
Готуємо три швидкі і корисні сніданки з яєць разом із ведучою Сніданку з 1+1 Нелею Шовкопляс
2 сезон 3 випуск
Їмо за 100. Готуємо три варіанти гарбузового супу разом із Олександром та Валерією Педан
Їмо за 100. Готуємо три варіанти гарбузового супу разом із Олександром та Валерією Педан
2 сезон 2 випуск
Їмо за 100. Готуємо лінивий торт разом із Яніною Силенко та Микитою Вакулюком
Їмо за 100. Готуємо лінивий торт разом із Яніною Силенко та Микитою Вакулюком
2 сезон 1 випуск
2019-10-02
Новини
Новини