Найсоковитіший м’ясний пиріг: «Трюки» приготування від Олексія Душки

Найсоковитіший м’ясний пиріг: Рецепт від Олексія Душки | 1+1
Фото: Getty Images

Цей рецепт під силу кожному.

Поділитися:

У програмі «Їмо за 100» ведучий Олексій Душка показує, що створювати кулінарні шедеври можна не за всі гроші світу. Він добре знає, на чому зекономити і при цьому не втратити якість страви. А його покрокові рецепти під силу навіть тим, хто з кулінарією на «ви».

У свіжому випуску Олексій разом зі співачкою Світланою Тарабаровою приготував неймовірно соковитий м'ясний пиріг «кубіте». Ним із задоволенням смакуватимуть твої рідні, щойно почують манливий аромат із кухні. А також «Кубіте» зручно взяти з собою на роботу, розігріти в мікрохвильовці і насолоджуватися божественним домашнім обідом.

Інгредієнти

Для тіста:

Борошно – 300 г

Молоко – 40 мл

Вода – 100 мл

Вершкове масло – 20 г

Вологі дріжджі – 14 г

Яйце – 1 шт.

Цукор – 2 ст. л.

Сіль – 1 ч. л.

Для начинки:

Картопля – 500 г

Вода – 300 мл

Молоко – 300 мл

Курячі пупки – 500 г

Цибуля – 300 г

Печериці – 500 г

Рослинна олія (для смаження) – 45 мл

Сіль – 10 г

Чорний перець – 7 г

Телячі кістки (бульйон) – 500 г

Для змащування:

Яйце (жовток) – 1 шт.

Як приготувати м’ясний пиріг «кубіте»

1. Готуємо тісто: поєднуємо всі інгредієнти та ретельно вимішуємо руками. Накриваємо плівкою, робимо в ній декілька отворів виделкою та залишаємо тісто підійматися.

Вода й молоко мають бути холодними, адже при температурі 35° дріжджі перестають працювати, – зауважує Олексій Душка.

2. Чистимо картоплю та нарізаємо слайсами.

3. Заливаємо її водою та молоком у рівних пропорціях і варимо приблизно 5-7 хвилин – щоб вона залишилася трохи твердою.

4. Нарізаємо гриби і цибулю півкільцями, а також подрібнюємо курячі пупки.

5. Смажимо курячі пупки, гриби і цибулю, додаючи приправи та спеції за смаком.

Щоб начинка була м’якшою, можна залишити її тушкуватися ще на 15 хвилин, – радить ведучий.

6. Ділимо тісто на дві частини, при цьому одна має бути трохи більша. Розкочуємо обидва шматки до прямокутної форми.

7. На тісто викладаємо спочатку картоплю, а потім курячо-грибну начинку. Накриваємо пиріг тістом і робимо в ньому невеликий отвір посередині.

8. В отвір заливаємо бульйон з телячих кісток.

9. Закриваємо отвір тістом і змащуємо верхній шар пирога збитим яєчним жовтком.

10. Відправляємо в духовку, розігріту до 180°, на 20 хвилин.

Ще більше фірмових секретів Олексія Душки почуєш у відео:

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

1. Лінивий торт: Рецепт для тих, хто любить смачно поїсти

2. 7 смачних рецептів для тих, хто лінується готувати

3. 3 швидкі сніданки з яєць, від яких важко відмовитися

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно – підписуйся на наш Twitter.