Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Зірковий рецепт: Запечена кукурудза від Олексія Душки

Ведучий поділився смачними рецептами кукурудзи.

Сезон цукрової кукурудзи в самому розпалі. Вона є джерелом вітамінів групи В, Е, Н (біотин), а також містить такі мікроелементи як кальцій, магній, фосфор, калій, натрій, залізо, йод тощо. Відварені качани хоч і є одним з улюблених літніх ласощів, але таким способом приготування нікого не здивуєш. Ведучий проекту Їмо за 100 Олексій Душка поділився трьома оригінальними рецептами, які стали його улюбленими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Панкейк-сюрприз із кремом шантілі від Тетяни Вербицької

Запечена кукурудза з бринзою і базиліком

Інгредієнти:

Кукурудза - 4 шт.

Топлене або вершкове масло

Бринза - 70 г

Сухий мелений базилік - 1 ст.л.

Подрібнений свіжий базилік - 1 ст.л.

Часник - 2 зуб.

Сіль за смаком

Зелену цибулю або свіжі трави

Приготування:

1. Очистіть кукурудзу від листя, промийте і висушіть.

2. Змастіть кожен качан вершковим маслом і сіллю. Зверху натріть сухим базиліком і подрібненим часником.

3. Загорніть кожен качан кукурудзи в кілька шарів пергаментного паперу або фольги.

4.  Далі можна відправляти кукурудзу в розігріту духовку приблизно на 40 хв. Під час запікання кілька разів потрібно перевернути качани. Якщо зерна стали рум'яними і м'якими, кукурудзу можна діставати.

5. Розгорніть фольгу і посипте качани подрібненою бринзою. Тепер можна знову загорнути кукурудзу і поставити ще на три хвилини в духовку, щоб сир розплавився.

6. Посипте кожен качан дрібно нарізаною зеленню і подавайте на стіл!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Апельсиновий соус із куркумою та маком від Олексія Душки

Гриль-кукурудза з часником і зеленою цибулею

Інгредієнти:

Кукурудза - 8 шт.

Натертий часник - 2 зуб.

Оливкова олія - ​​4 ст.л.

Зелена цибуля - ½ пучка

Сіль / перець - за смаком

Приготування:

1. Для початку потрібно натерти кукурудзу подрібненим часником і сіллю. Загорнути у фольгу в один шар і запікати до готовності в режимі гриль або при максимальній температурі.

2. Далі розгорніть фольгу, змастіть кожен качан оливковою олією і запікайте на грилі у відкритому вигляді до золотистого кольору.

3. Посипте зеленою цибулею або улюбленою зеленню і насолоджуйтеся!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Апельсиновий соус із куркумою та маком від Олексія Душки

Запечена кукурудза в гострому олії

Інгредієнти:

Кукурудза з бадиллям - 6 шт.

Вершкове масло - 4 ст.л.

Рослинна олія за смаком

Чилі-мелений - ½ ч.л.

Кайенский перець - щіпка

Цукор - ¼ ч.л.

Сіль ½ ч.л.

Кінза подрібнена - 2 ст.л.

Приготування:

1. Розігрійте гриль або мангал.

2. Видаліть із кукурудзи волокна і листя. Промийте кукурудзу і просушіть рушником, а потім знову загорніть у листя.

3. У невеликій мисці змішайте м'яке вершкове масло, перець, цукор, сіль і подрібнену кінзу.

4. Змастіть грати маслом і викладіть качани кукурудзи. Запікайте, періодично перевертаючи, впродовж 20 хв.

5. Зніміть листя і змастіть качани гострим маслом. Подавайте, обов'язково, гарячими!

Вже 8 вересня зустрічайте на каналі 1+1 прем'єру - новий кулінарний проект Олексія Душки Їмо за 100. Як приготувати вишукані страви у себе на кухні, витративши всього 100 грн? Олексій Душка поділиться своїми секретами в ранковому шоу Їмо за 100 на 1+1.

Їмо за 100
Повні епізоди
Їмо за 100. Готуємо запечені курячі серця разом із Загорецькою Людмилою Степанівною
Їмо за 100. Готуємо запечені курячі серця разом із Загорецькою Людмилою Степанівною
2 сезон 12 випуск
Їмо за 100. Готуємо рибу з казахським соусом разом із Ігорем та Анною Ласточкіними
Їмо за 100. Готуємо рибу з казахським соусом разом із Ігорем та Анною Ласточкіними
2 сезон 11 випуск
Їмо за 100. Готуємо вареники із заварного тіста разом із Юрієм Ткачем
Їмо за 100. Готуємо вареники із заварного тіста разом із Юрієм Ткачем
2 сезон 10 випуск
Їмо за 100. Готуємо класичний, кавовий та лимонний чизкейки разом з Позитивом та його дружиною
Їмо за 100. Готуємо класичний, кавовий та лимонний чизкейки разом з Позитивом та його дружиною
2 сезон 9 випуск
Їмо за 100. Готуємо три м'ясні страви разом із актором Артемом Позняком та його дружиною Олександрою
Їмо за 100. Готуємо три м'ясні страви разом із актором Артемом Позняком та його дружиною Олександрою
2 сезон 8 випуск
Їмо за 100. Готуємо шоколадний фондан і крем-брюле з акторкою Ганною Саліванчук
Їмо за 100. Готуємо шоколадний фондан і крем-брюле з акторкою Ганною Саліванчук
2 сезон 7 випуск
Їмо за 100. Готуємо крильця "Баффало" та люля-кебаб разом із актором Володимиром Жогло
Їмо за 100. Готуємо крильця "Баффало" та люля-кебаб разом із актором Володимиром Жогло
2 сезон 6 випуск
Їмо за 100. Готуємо "тирамісу" з панкейків разом із ведучою "Сніданку з 1+1" Людмилою Барбір
Їмо за 100. Готуємо "тирамісу" з панкейків разом із ведучою "Сніданку з 1+1" Людмилою Барбір
2 сезон 5 випуск
Їмо за 100. Готуємо м'ясний пиріг "Кубіте" разом із співачкою Світланою Тарабаровою
Їмо за 100. Готуємо м'ясний пиріг "Кубіте" разом із співачкою Світланою Тарабаровою
2 сезон 4 випуск
Готуємо три швидкі і корисні сніданки з яєць разом із ведучою Сніданку з 1+1 Нелею Шовкопляс
Готуємо три швидкі і корисні сніданки з яєць разом із ведучою Сніданку з 1+1 Нелею Шовкопляс
2 сезон 3 випуск
Їмо за 100. Готуємо три варіанти гарбузового супу разом із Олександром та Валерією Педан
Їмо за 100. Готуємо три варіанти гарбузового супу разом із Олександром та Валерією Педан
2 сезон 2 випуск
Їмо за 100. Готуємо лінивий торт разом із Яніною Силенко та Микитою Вакулюком
Їмо за 100. Готуємо лінивий торт разом із Яніною Силенко та Микитою Вакулюком
2 сезон 1 випуск
2018-08-17
Новини
Новини