Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Зірковий рецепт: Запечена кукурудза від Олексія Душки

Ведучий поділився смачними рецептами кукурудзи.

Сезон цукрової кукурудзи в самому розпалі. Вона є джерелом вітамінів групи В, Е, Н (біотин), а також містить такі мікроелементи як кальцій, магній, фосфор, калій, натрій, залізо, йод тощо. Відварені качани хоч і є одним з улюблених літніх ласощів, але таким способом приготування нікого не здивуєш. Ведучий проекту Їмо за 100 Олексій Душка поділився трьома оригінальними рецептами, які стали його улюбленими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Панкейк-сюрприз із кремом шантілі від Тетяни Вербицької

Запечена кукурудза з бринзою і базиліком

Інгредієнти:

Кукурудза - 4 шт.

Топлене або вершкове масло

Бринза - 70 г

Сухий мелений базилік - 1 ст.л.

Подрібнений свіжий базилік - 1 ст.л.

Часник - 2 зуб.

Сіль за смаком

Зелену цибулю або свіжі трави

Приготування:

1. Очистіть кукурудзу від листя, промийте і висушіть.

2. Змастіть кожен качан вершковим маслом і сіллю. Зверху натріть сухим базиліком і подрібненим часником.

3. Загорніть кожен качан кукурудзи в кілька шарів пергаментного паперу або фольги.

4.  Далі можна відправляти кукурудзу в розігріту духовку приблизно на 40 хв. Під час запікання кілька разів потрібно перевернути качани. Якщо зерна стали рум'яними і м'якими, кукурудзу можна діставати.

5. Розгорніть фольгу і посипте качани подрібненою бринзою. Тепер можна знову загорнути кукурудзу і поставити ще на три хвилини в духовку, щоб сир розплавився.

6. Посипте кожен качан дрібно нарізаною зеленню і подавайте на стіл!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Апельсиновий соус із куркумою та маком від Олексія Душки

Гриль-кукурудза з часником і зеленою цибулею

Інгредієнти:

Кукурудза - 8 шт.

Натертий часник - 2 зуб.

Оливкова олія - ​​4 ст.л.

Зелена цибуля - ½ пучка

Сіль / перець - за смаком

Приготування:

1. Для початку потрібно натерти кукурудзу подрібненим часником і сіллю. Загорнути у фольгу в один шар і запікати до готовності в режимі гриль або при максимальній температурі.

2. Далі розгорніть фольгу, змастіть кожен качан оливковою олією і запікайте на грилі у відкритому вигляді до золотистого кольору.

3. Посипте зеленою цибулею або улюбленою зеленню і насолоджуйтеся!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Апельсиновий соус із куркумою та маком від Олексія Душки

Запечена кукурудза в гострому олії

Інгредієнти:

Кукурудза з бадиллям - 6 шт.

Вершкове масло - 4 ст.л.

Рослинна олія за смаком

Чилі-мелений - ½ ч.л.

Кайенский перець - щіпка

Цукор - ¼ ч.л.

Сіль ½ ч.л.

Кінза подрібнена - 2 ст.л.

Приготування:

1. Розігрійте гриль або мангал.

2. Видаліть із кукурудзи волокна і листя. Промийте кукурудзу і просушіть рушником, а потім знову загорніть у листя.

3. У невеликій мисці змішайте м'яке вершкове масло, перець, цукор, сіль і подрібнену кінзу.

4. Змастіть грати маслом і викладіть качани кукурудзи. Запікайте, періодично перевертаючи, впродовж 20 хв.

5. Зніміть листя і змастіть качани гострим маслом. Подавайте, обов'язково, гарячими!

Вже 8 вересня зустрічайте на каналі 1+1 прем'єру - новий кулінарний проект Олексія Душки Їмо за 100. Як приготувати вишукані страви у себе на кухні, витративши всього 100 грн? Олексій Душка поділиться своїми секретами в ранковому шоу Їмо за 100 на 1+1.

Їмо за 100
Повні епізоди
Їмо за 100 12 випуск. Готуємо суп "буябес" разом із боксером Денисом Берінчиком та Катериною Белявською
Їмо за 100 12 випуск. Готуємо суп "буябес" разом із боксером Денисом Берінчиком та Катериною Белявською
1 сезон 12 випуск
Їмо за 100 11 випуск. Готуємо смореброди з актором Павлом Вишняковим
Їмо за 100 11 випуск. Готуємо смореброди з актором Павлом Вишняковим
1 сезон 11 випуск
Їмо за 100 10 випуск. Готуємо стейк "Філадельфія" з головним хореографом "Танців з зірками" Оленою Шоптенко
Їмо за 100 10 випуск. Готуємо стейк "Філадельфія" з головним хореографом "Танців з зірками" Оленою Шоптенко
1 сезон 10 випуск
Їмо за 100 9 випуск. Готуємо низькокалорійний японський плов разом із артистами балету Катериною Кухар та Олександром Стояновим
Їмо за 100 9 випуск. Готуємо низькокалорійний японський плов разом із артистами балету Катериною Кухар та Олександром Стояновим
1 сезон 9 випуск
Їмо за 100 8 випуск. Готуємо тірамісу разом із найкрасивішим чоловіком планети Богданом Юсипчуком
Їмо за 100 8 випуск. Готуємо тірамісу разом із найкрасивішим чоловіком планети Богданом Юсипчуком
1 сезон 8 випуск
Їмо за 100 7 випуск. Готуємо аджарські хачапурі разом із Сергієм та Сніжаною Бабкіними
Їмо за 100 7 випуск. Готуємо аджарські хачапурі разом із Сергієм та Сніжаною Бабкіними
1 сезон 7 випуск
Їмо за 100 6 випуск. Готуємо низькокалорійну лазанью разом із Владом Ямою та його дружиною Ліліаною
Їмо за 100 6 випуск. Готуємо низькокалорійну лазанью разом із Владом Ямою та його дружиною Ліліаною
1 сезон 6 випуск
Їмо за 100 5 випуск. Готуємо пасту з трьома соусами разом із Юрієм Ткачем та його дружиною Вікторією
Їмо за 100 5 випуск. Готуємо пасту з трьома соусами разом із Юрієм Ткачем та його дружиною Вікторією
1 сезон 5 випуск
Їмо за 100 4 випуск. Готуємо брауні з ведучим Володимиром Остапчуком
Їмо за 100 4 випуск. Готуємо брауні з ведучим Володимиром Остапчуком
1 сезон 4 випуск
Їмо за 100 3 випуск. Готуємо штруделі з різними начинками разом із Валерієм Жидковим
Їмо за 100 3 випуск. Готуємо штруделі з різними начинками разом із Валерієм Жидковим
1 сезон 3 випуск
Їмо за 100 2 випуск. Готуємо суп рамен із ведучим Сніданку з 1+1 Русланом Сенічкіним
Їмо за 100 2 випуск. Готуємо суп рамен із ведучим Сніданку з 1+1 Русланом Сенічкіним
1 сезон 2 випуск
Їмо за 100 1 випуск. Готуємо півня у вині з Тарасом Тополею і Альошею
Їмо за 100 1 випуск. Готуємо півня у вині з Тарасом Тополею і Альошею
1 сезон 1 випуск
2018-08-17