Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Зірковий рецепт: Запечена кукурудза від Олексія Душки

Ведучий поділився смачними рецептами кукурудзи.

Сезон цукрової кукурудзи в самому розпалі. Вона є джерелом вітамінів групи В, Е, Н (біотин), а також містить такі мікроелементи як кальцій, магній, фосфор, калій, натрій, залізо, йод тощо. Відварені качани хоч і є одним з улюблених літніх ласощів, але таким способом приготування нікого не здивуєш. Ведучий проекту Їмо за 100 Олексій Душка поділився трьома оригінальними рецептами, які стали його улюбленими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Панкейк-сюрприз із кремом шантілі від Тетяни Вербицької

Запечена кукурудза з бринзою і базиліком

Інгредієнти:

Кукурудза - 4 шт.

Топлене або вершкове масло

Бринза - 70 г

Сухий мелений базилік - 1 ст.л.

Подрібнений свіжий базилік - 1 ст.л.

Часник - 2 зуб.

Сіль за смаком

Зелену цибулю або свіжі трави

Приготування:

1. Очистіть кукурудзу від листя, промийте і висушіть.

2. Змастіть кожен качан вершковим маслом і сіллю. Зверху натріть сухим базиліком і подрібненим часником.

3. Загорніть кожен качан кукурудзи в кілька шарів пергаментного паперу або фольги.

4.  Далі можна відправляти кукурудзу в розігріту духовку приблизно на 40 хв. Під час запікання кілька разів потрібно перевернути качани. Якщо зерна стали рум'яними і м'якими, кукурудзу можна діставати.

5. Розгорніть фольгу і посипте качани подрібненою бринзою. Тепер можна знову загорнути кукурудзу і поставити ще на три хвилини в духовку, щоб сир розплавився.

6. Посипте кожен качан дрібно нарізаною зеленню і подавайте на стіл!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Апельсиновий соус із куркумою та маком від Олексія Душки

Гриль-кукурудза з часником і зеленою цибулею

Інгредієнти:

Кукурудза - 8 шт.

Натертий часник - 2 зуб.

Оливкова олія - ​​4 ст.л.

Зелена цибуля - ½ пучка

Сіль / перець - за смаком

Приготування:

1. Для початку потрібно натерти кукурудзу подрібненим часником і сіллю. Загорнути у фольгу в один шар і запікати до готовності в режимі гриль або при максимальній температурі.

2. Далі розгорніть фольгу, змастіть кожен качан оливковою олією і запікайте на грилі у відкритому вигляді до золотистого кольору.

3. Посипте зеленою цибулею або улюбленою зеленню і насолоджуйтеся!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Апельсиновий соус із куркумою та маком від Олексія Душки

Запечена кукурудза в гострому олії

Інгредієнти:

Кукурудза з бадиллям - 6 шт.

Вершкове масло - 4 ст.л.

Рослинна олія за смаком

Чилі-мелений - ½ ч.л.

Кайенский перець - щіпка

Цукор - ¼ ч.л.

Сіль ½ ч.л.

Кінза подрібнена - 2 ст.л.

Приготування:

1. Розігрійте гриль або мангал.

2. Видаліть із кукурудзи волокна і листя. Промийте кукурудзу і просушіть рушником, а потім знову загорніть у листя.

3. У невеликій мисці змішайте м'яке вершкове масло, перець, цукор, сіль і подрібнену кінзу.

4. Змастіть грати маслом і викладіть качани кукурудзи. Запікайте, періодично перевертаючи, впродовж 20 хв.

5. Зніміть листя і змастіть качани гострим маслом. Подавайте, обов'язково, гарячими!

Вже 8 вересня зустрічайте на каналі 1+1 прем'єру - новий кулінарний проект Олексія Душки Їмо за 100. Як приготувати вишукані страви у себе на кухні, витративши всього 100 грн? Олексій Душка поділиться своїми секретами в ранковому шоу Їмо за 100 на 1+1.

Їмо за 100
Повні епізоди
2018-08-17
Новини
Новини