Мелодрама «Катерина»: 5 фактів про новий серіал

Катерина

Напередодні прем'єри мелодрами «Катерина» ми зібрали найцікавіші факти про новий серіал.

Поділитися:

Сумська стала вчителькою української мовиВже цієї суботи о 20:15 телеканал «1+1» покаже 4-серійну мелодраму «Катерина», адаптацію однойменної поеми Тараса Шевченка до сьогодення.

За сюжетом в село на Черкащині, де в сім'ї консервативних педагогів підростає дочка Катерина, на натурні зйомки приїжджає столична знімальна група. Катерина закохується у відомого актора Олексія Красильникова, і, як покажуть події, це змінює не тільки її життя, але і життя всіх, хто оточує дівчину.

Напередодні прем'єри ми зібрали найцікавіші факти про новий серіал.

1. Саундтреком до серіалу стала композиція учасниці «Голосу країни» Ілларії – «Я жива».

2. Наймолодшому акторові проекту на момент зйомок виповнилося всього 6 місяців. Малюк Платон Шваб в кадрі зіграв сина Катерини – Івана. За словами знімальної групи, тримався він дуже професійно і з легкістю міг впоратися з кількома дублями.

3. Народні артисти Наталія Сумська та Анатолій Хостікоєв, які в реальному житті є подружжям, в серіалі зіграли батьків Катерини. За сюжетом персонаж Анатолія є директором сільської школи, а Наталії – викладачем української мови.

4. Зйомки серіалу проходили цього літа в Києві, зокрема в музеї архітектури і побуту «Пирогово», в селі Трипілля. Школа, де за сюжетом працюють батьки Катерини, знаходиться в селі Трипілля. Місцеві викладачі та учні також знялися в серіалі.

5. У мелодрамі «Катерина» сценарист проекту Андрій Кокотюха переосмислив поняття «москаль». У більш широкому значенні «москаль» – не росіянин, а чужа людина, яка виходила за рамки певного соціального середовища.

А фраза «кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями» означає – живіть розмірено, в своєму соціальному середовищі, не порушуючи його рамок, наприклад, як жили батьки Катерини.

Через які випробування доведеться пройти Катерині і чи закінчиться мелодраматична історія так само, як в поемі українського класика, глядачі побачать 26 листопада о 20:15 в ефірі телеканалу «1+1».

Новини по темі