Кожній з нас інколи кортить поласувати шматочком десерту у період дієти або перед сном. Однак існують солодощі, які не нашкодять вашій фігурі. До вашої уваги 5 надсмачних рецептів десертів, які не містять зайвих калорій. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 легких салатів без шкоди для фігури

ЖЕЛЕ МОЗАЇКА

pinterest.com

Інгредієнти

Желе різного кольору - 3 пачки 

Цукор - 1 склянка 

Желатин - 20 г

Молоко - 250 г

Сметана - 400 г

Вода 

Приготування:  

1. Приготувати желе, залишити у холодильнику. 

2. Замочити желатин в холодильнику на 30-40 хв. 

3. Збити сметану з цукром. 

4. Нагріти молоко з желатином без доведення до кипіння. 

5. Нарізати желе на маленькі шматочки. 

6. Змішати сметану та молоко. 

7. Викласти желе в молочну суміш. Залишити форму на ніч у холодильнику. 

ПАНА-КОТА НА МОЛОЦІ 

Інгредієнти

вершки - 400 г

молоко - 60 мл

імбир - 20 г

цукор - 4 ст.л.

вода - 30 мл

пектин - 1 ч. л.

желатин - 12 г

хурма - 100 г

Дивіться рецепт приготування смачної пана-коти у відео.  

ФРУКТОВИЙ САЛАТ 

Інгредієнти

Яблуко 

Апельсин 

Ківі

Чорнослив 

Горіхи 

Мед

Приготування:

1. Почистити та порізати яблуко, апельсин, ківі та банан.

2. Подрібнити фрукти у блендері. 

3. Перед подачею додати шматочки чорносливу та горіхи. 

4. Полити десерт медом та перемішати. 

ШОКОЛАДНИЙ ТОРТ БЕЗ ЦУКРУ

Інгредієнти:

Основа для торту:

130 г кешью

130 г кураги

Шоколадний крем:

140 мл меду

150 мл какао

3 шт. авокадо

Сезонні ягоди для прикраси

Приготування:

1. Підсмажити горіхи в духовці протягом 5-6 хв. при температурі 180 градусів.

2. Подрібнити курагу та кешью в блендері до однорідного стану.

3. Застелити форму для випічки пергаментним папером та викласти суміш з блендера.

4. Вирізати смужки з пергаменту однакової висоти з формою для випічки і помістити їх всередину.

5. Почистити три середніх за розміром авокадо для приготування крему.

6. Помістити авокадо в блендер і засипати його какао. Додати свіжого та ароматного меду. Перемішати продукти у блендері.

7. Готовий крем потрібно викласти у форму.

8. Залишити готовий торт у холодильнику на 2 години.

9. Прикрасити торт свіжими ягодами за смаком.

ФРУКТОВА ПАСТИЛА

Інгредієнти

Яблука - 4 шт.

Сливи - 5 шт.

Мед - 1 ч. л.

Приготування

1. Розрізати яблуко навпіл та вийняти середину. 

2. Порізати яблука на великі шматочки і висипати у блендер. 

3. Розрізати сливи навпіл, вийняти кісточку і відправити у блендер. 

4. Додати меду і перемішати масу у блендері. 

5. Приготувати деко. Застелити його силіконовим килимком або плівкою для випікання. 

6. Вилити суміш на плівку і рівномірно розприділити по всій площині дека. Товщина повинна бути не більше 1 см. 

7. Відправити пастилу в піч при температурі 100 градусів і залишити її відкритою. Сушити страву протягом 2-4 годин. 

8. Вийняти пастилу з печі та нарізати на сміжки шириною приблизно 8 см. 

9. Закрутити смужки в трубочки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 надсмачних рецептів солодощів без цукру

Нагадуємо, що 1+1 продовжує роботу над новим проектом Король десертів. У реаліті кулінари проходитимуть випробування, змагаючись у створенні видовищних кондитерських виробів та доводячи свій талант та майстерність. Ведучим проекту Король десертів стане Володимир Остапчук.