Напередодні прем’єри нового кулінарного шоу Король десертів сайт 1plus1.ua вирішив підготувати для вас добірку із популярних французьких десертів,  які легко приготувати вдома. Приготуйте ароматні смаколики, які будуть до вподоби дітям та рідним. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 десертів без шкоди для фігури

КРУАСАНИ

Інгредієнти

борошно пшеничне - 150 г

холодна вода - 140 г

сіль - 8 г

холодне молоко - 85 г

дріжджі - 15 г

цукор - 45 г

яйце - 22 г

масло 82% - 22 г

масло 82% - 215 г

Приготування:

1. Змішати рідкі інгредієнти - холодне молоко і воду. 

2. Додати яйце, борошно та решту інгредієнтів - цукор, сіль. 

3. Дріжджі кладемо окремо. Наприкінці додаємо масло. 

4. Вимішувати тісто у комбайні при низьких обертах - приблизно 3-5 хв.

5. Залишити тісто відпочивати на 2-2,5 години. 

6. Застосувавши силу,  перетворити масло на тонкий пласт товщиною 0,5 см. 

7. Розкатати масло між пергаментом. Залишити у холодильнику. 

8. Загорнути холодне масло у тісто і розкачати. 

9. Обрізати краї тіста. Поділити тісто на рівні частини. 

10. Нарізати тісто у формі трикутників великим гострим ножем.

11. Сформувати круасани і залишити відпочивати на 1,5 години. 

12. Змастити десерт збитим яйцем і випікати страву при температурі 175 градусів протягом 13-15 хв. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів круасанів для сніданку по-французьки

ВЕРІН 

Інгредієнти:

Молоко - 150 г

Цукор - 80 г

Желатин - 7 г

Сир (5%) - 300 г

Пюре малини без кісточок - 100 г

М’ята - 10 г

Насіння чіа - 15 г

Приготування:

1. Вилити молоко в каструлю. Додати цукор.

2. Нагріти суміш, аби цукор розчинився. Додати желатин. 

3. Збити сир блендером. Додати у молоко. 

4. Розділити суміш на дві посудити. В одну з них додати подріблену м’яту та чіа, в іншу - малинове пюре. 

5. Вилити суміш із чіа в прозору склянку, заповнивши її наполовину. 

6. Вилити згори малинову суміш. Прикрасити десерт свіжими фруктами. 

ШОКОЛАДНЕ СУФЛЕ 

Інгредієнти:

Яйця – 5 шт

Вершки – 60 мл

Цукрова пудра – 60 г

Чорний шоколад – 200 г

Вершкове масло – 20 г

Приготування:

1. Поставити шоколад на водяну баню.

2. Усі яйця  розділити на жовтки та білки.

3. Жовтки збити за допомогою блендера.

4. До розтопленого шоколаду додати вершки, постійно помішуючи.

5. Збиті жовтки так само вилити до шоколаду, ретельно помішуючи.

6. Шоколад зняти з бані. Збити білки блендером.

7. Шоколадну суміш додати до збитих білків. Ретельно усе перемішати.

8. Готову масу вилити у формочки і запікати в духовці 10-15 хв. при температурі 200 градусів.

9. Суфле обов’язково потрібно подавати гарячим, інакше воно опуститься. Зверху можна прикрасити кулькою морозива.

МЕРЕНГИ 

Інгредієнти:

Яєчний білок 100 г

Цукор 200 г

Ванільний цукор 5 г

Лимонний сік 1 ч.л.

Приготування:

1. Обов'язково зважайте на те, що білки мають бути не кімнатної температури, а холодними.

2. Пам'ятайте, що збивати яйця потрібно не в алюмінієвому посуді, а сухому в скляному або з нержавіючої сталі.

3. До миски з білками додайте ванільного цукру, лимонного фрешу і поступово – цукру. Аби загусло, збивайте 7-10 хвилин.

4. Перекладіть суміш у мішечок з фігурною насадкою, сформуйте безе і поставте в піч.

5. Готуйте за температури 100 градусів упродовж 45 хвилин.

КРЕМ-БРЮЛЕ 

Інгредієнти:

вершки - 1 л

ваніль - 1 ч. л.

сіль - 1 ч. л.

цукор - 200 г

жовтки 8-х яєць

пісочне тісто - 400 г

Дізнайтесь рецепт приготування надсмачного десерту у відео. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 найпопулярніших десертів у світі, які легко приготувати вдома