Де поснідати у Львові: 4 ресторани, які працюють з самого ранку + 1 цілодобовий

Де поснідати у Львові

Ми відібрали п’ять найкращих закладів, які радо приймуть вас у ранковий час.

Поділитися:

Львівські вулиці сповнені красою. Тож не дивно, що до міста Лева з'їжджаються чимало туристів.

Прибувши до Львова, вранці вирушайте у пішу прогулянку цим історичним містом. Однак, щоб набратися сил і зарядитися позитивними емоціями, варто завітати на сніданок та випити ранкової запашної львівської кави.

1. Ресторація Бачевських

Заклад працює з 8-ї години ранку.

Особливою подією в Ресторації Бачевських є сніданок. Від 8:00 до 11:00 гостей чекає безлімітний шведський стіл зі всякими наїдками, десертами, фруктами, соками тощо. Вартість сніданку – 130 грн.

@pirovano_14

Ресторація Бачевських розташована в центрі Львова, на вулиці Шевській. Інтер'єр ресторану виконаний у стилі старовинного Львова початку ХХ століття.

У меню представлені страви галицької кухні в авторському виконанні шеф-кухаря Олександра Чернишенка. Алкогольна карта містить легендарну горілку Бачевських, а також кілька різновидів наливок і настоянок власного виробництва.

Адреса: вул. Шевська, 8

2. Криївка

Заклад працює цілодобово.

Цей знаменитий ресторан стилізовано під військовий бункер УПА, що діяла в 1942-1953 роках. Однією з фішок закладу є пошук москаля, для якого є навіть спеціальна кімната – карцер.

@sergeypetrakovskiy

Стіни прикрашає військова амуніція, портрети вояків та оригінальний посуд. Це все допоможе зануритися в часи, коли українські повстанці жили під землею.

Заклад постійно розвивається, з’являються нові страви і нові атракції, які продовжують приємно дивувати гостей.

Адреса: пл. Ринок, 14.

3. Кав’ярня Мапа

Заклад працює з 8-ї ранку.

Кав'ярня розташована у центральній частині Львова на вулиці Галицькій. Дизайн закладу виконано у шоколадно-кавово-кремових кольорах. Стіни кав'ярні прикрашені різними мапами, виконаними з гіпсової ліпнини.

@lastochkaa12

На вибір відвідувачів є три затишні зали, одна з яких – у підвалі і відрізняється старовинним інтер'єром.

Зранку вам запропонують фірмові млинці, салати або ж комплексний сніданок. 

Адреса: площа Катедральна, 5.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 місць, які треба побачити у Луцьку

4. Львівські пляцкі

Ресторан відкритий з 8-ї ранку.

Завітавши у кафе-пекарню Львівські пляцкі, що на Площі Ринок у Львові, можна опинитись в атмосфері старовинної львівської пекарні.

Особливістю закладу є відкрита кухня, де гості можуть спостерігати за процесом замішування тіста і випіканням сирників та штруделів. Все тісто кухарі готують за старовинним австрійським рецептом.

@adellisss

В меню є як солодкі, так і солоні сирники, а також кілька видів штруделя. До кожної замовленої страви подають оригінальний соус на вибір: вершковий солоний, шоколадний, ягідний, ванільний. У карті напоїв є кава та чай.

Адреса: пл. Ринок, 13.

5. Кафе Кентавр

Заклад працює з 8-ї ранку.

Кафе Кентавр розташоване на Площі Ринок у старовинній кам'яниці Авенштоківській, де у 19 столітті була заснована перша винарня міста.

Фасад кафе оздоблений скульптурним зображенням кентавра з кухлем у руках.

Просторі зали кафе прикрашені раритетними меню, які належали князю Курнонському – засновнику Мішленевского гіду. Нижній зал закладу присвячений тематиці виноробства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 морських курортів України, про які ви не знали

@arzvado

Страви у Кентаврі готують з місцевих продуктів, а кухня тут – традиційна львівська. У ранковий час гостям закладу подають комплексні сніданки.

Адреса: пл. Ринок, 34.