Найцікавіші події вересня в Україні для всієї родини

Найцікавіші події вересня в Україні для всієї родини

Після фестивального літа на нас чекає не менш насичений початок осені.

Поділитися:

Перший місяць осені означає не тільки повернення до шкільного графіку життя, а й багато цікавих подій в усіх куточках України. Ми спробували обрати найцікавіші івенти, які вас надихнуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ближче до історії: Сучасні готелі у стародавніх замках і фортецях

Виставка Живі динозаври, Київ, ВДНГ

4 вересня – 15 жовтня

4 вересня на ВДНГ у Києві відкриється виставка Living Dinosaurs, яка вже декілька років гастролює по усьому світу. На виставці буде представлено 24 аніматронні моделі динозаврів, вони рухаються, ричать, і є майже повнорозмірними. Створили динозаврів за участі декількох палеонтологічних організацій Південної Америки – тож, якщо ваша дитина є фанатом цих доісторичних істот, не виключено, що виставку доведеться відвідати неодноразово.

Фестиваль Мальований дзбаник, Косів, Івано-Франківська обл.

6-7 вересня

Якщо ви фанат кераміки, цей фестиваль є чудовою нагодою поповнити домашню колекцію керамічних виробів, і привезти подарунки близьким і друзям. Дзбаник – це посудина, схожа на глечик, а розпис дзбаника – гарна і стара традиція. На фестивалі можна буде ознайомитися з косівською розписною керамікою, придбати посуд та сувеніри, послухати фольклорні колективи. Дітки та дорослі зможуть випробувати себе у гончарній справі та відвідати майстер-клас з розпису. 

Lviv Coffee Festival, Львів

13-16 вересня

Якщо у вас Львів не асоціюється в тому числі з кавою, ви, мабуть, давно у ньому не були. У місті Лева кава – це не тільки частина обов’язкової туристичної програми, а й прикраса кожного дня кожного львів’янина. З кави починається день, за кавою обговорюються важливі питання, і без аромату кави на кожній вулиці старого міста Львів не був би собою. 

Програма фестивалю кави – це, насамперед, чемпіонати бариста з приготування кави у джезве, з латте-арту та навіть з помелу кави. В рамках фестивалю відбудеться навіть велопробіг містом Кавова ВелоМиля – він почнеться з філіжанки кави на Музейній площі, а далі рушить у вело-подорож вулицями міста. Беріть участь! Не пропустіть і кавовий ярмарок – більше ніж 50 кав’ярень міста представлять на ньому свою продукцію, і після ярмарку, ми впевнені, львівською кавою пахнутиме вже ваша оселя! 

Дні міст 

У вересні День міста відсвяткують Вінниця, Житомир, Луганськ, Миколаїв (8 вересня), Дніпро (9 вересня), Херсон (15 вересня), Чернігів (21 вересня), Полтава (22 вересня), Хмельницький (29 вересня). Поки що не усі міста визначилися з програмою, але деякі подробиці все ж таки маємо. У Вінниці святкування розтягнеться на три дні (6-8 вересня), проведуть місцевий кінофестиваль, молодят які вирішили з’єднати свої долі у день міста, об’єднає Весільний бум, завершиться святкування урочистим концертом за участі учасника Євробачення Melovin, Наталії Могилевської та гурту Kozak System. 

У Дніпрі проведуть фестиваль духових оркестрів, карнавальну ходу, фітнес-марафон, сімейний пікнік, водне шоу, гастрономічний фестиваль та ще багато іншого. З зірок жителів Дніпра привітають Василь Вірастюк, гурт С.К.А.Й. та Тіна Кароль. 

День міста Полтава традиційно відзначають 23 вересня, але цього року його вирішили перенести на 22 вересня, у суботу. На полтавчан чекають парад Полтава Вишивана та святковий концерт, що триватиме з 12:00 до 22:00. 

Фестиваль Comic Con Ukraine, Київ, Арт Завод Платформа

22 вересня

Фестиваль Comic Con традиційно об’єднає усіх прихильників поп-культури: відеоігр, коміксів, анімації, кінематографу та сучасної літератури. У програмі фесту танцювальні батли, ігрові зони для геймерів, косплей-шоу, ярмарки, лекції та стилізовані фотозони. Але головне на Comic Con – це, звичайно, вбрання, в якому приходять відвідувачі. Зазвичай це костюми улюблених героїв з коміксів, мультфільмів та фільмів. Тримайте камеру напоготові!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська музика, яку варто слухати в машині