Неймовірні українські ландшафти, які захочеться побачити наживо

Неповторні українські ландшафти, які назавжди залишаться у твоєму серці | Відпочинок | 1+1

Заради таких місць варто подорожувати.

Поділитися:

Літо добігає кінця, і було б дуже прикро не побачити на власні очі неповторні рельєфи, яких в Україні вдосталь.

Якби величні пагорби та кам’яні звивини вміли розмовляти, то розповіли б чимало цікавого. А поки ми мріємо про нездійсненне, неповторні ландшафти готові ділитися своєю непідробною красою та особливою енергетикою. 

Крейдяні гори (Харківська область)

Колись ця довга гряда білих пагорбів, що утворилася понад 70 мільйонів років тому, знаходилася під водами древнього моря. Зараз же вона на кілька десятків кілометрів простягається вздовж річки Оскіл, а її найцікавіша частина знаходиться між селами Новомлинськ і Кам'янка.

Завдяки тому, що крейдяні схили залишились майже недоторканими, збереглася й поширена у цій місцевості рослинність. До того ж тут можна не лише фотографуватися і розглядати краєвиди з високих пагорбів, а й оздоровитися, адже на території заповідника є джерела з лікувальною мінеральною водою.

Скелі Довбуша (Івано-Франківська область)

Цікаво, що ці велетенські кам’яні брили – однолітки з Крейдяними горами, і вони також колись утворилися на дні старовинної водойми.

Скельно-печерний комплекс назвали на честь відомого ватажка опришків – Олекси Довбуша, і недарма: за переказами, у 17-18 століттях в кам’яних «лабіринтах» таборували повстанці.

Наразі зустріти опришків на території унікальної пам’ятки не вийде, але підкорити норовливі «Скелі Довбуша» та надихнутися їхньою могутністю – легко!

Карпати

Вони щоразу різні, і ти ніколи не вгадаєш, чим гори вражатимуть цього разу. Карпати мають непростий характер, але завжди раді вітати кожного, хто щиро їх полюбить.

Кварцовий кар’єр (Харківська область)

Найкрасивіше місце у Харківській області створене не природою, а людиною, проте це не заважає йому вражати і захоплювати. Кар’єр утворився внаслідок видобування піску, яке розпочалося тут 1938 року.

Озеро блакитного кольору, оточене насипом найчистішого білого піску, раніше було популярним місцем для пляжного відпочинку. Наразі купатися в ньому категорично заборонено, проте накласти вето на споглядання всієї цієї краси з берега ніхто не в змозі.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

1. Мальовничі пейзажі України, що неначе зійшли з картин

2. 5 українських каньйонів, від краси яких перехоплює подих

3. 8 місць, які зачаровують у Києві

4. 5 місць Одеси, які запам'ятаються вам на все життя

4. 5 місць Закарпаття, в які можна закохатися

6. 5 найкрасивіших палацово-паркових комплексів України, які перенесуть тебе в іншу епоху