ТОП-5 українських водойм, які варто відвідати цього літа

Проведіть відпустку яскраво!

Поділитися:

Без сонця, води та пляжу неможливо уявити літньої відпустки. Плескатись у воді полюбляють усі, тож пропонуємо до вашої уваги 5 відомих українських водойм, які безсумнівно потрібно відвідати цього літа. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 місць, які треба побачити у Харкові

КАР’ЄР У СТРІЛЬЧЕ

Це місце недарма називають українською блакитною лагуною. Дзеркальне озеро у селі Стрільче Івано-Франківської області приваблює туристів з усієї України. На кар’єрі облаштували красиву відпочивальну зону з пляжем. Озеро не позначено на карті, тому як доїхати до нього - краще дізнатися у місцевих жителів. 

БАКОТА 

Бакота - унікальна природна місцевість в Кам'янець-Подільському районі. Вона утворилась понад 30 років тому на місці затопленого селища. Таку красу Україною ще треба пошукати, тому чимшвидше вирушайте у незабутню літню мандрівку!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 найпопулярніших пляжних аксесуарів

БУКСЬКИЙ КАНЬЙОН 

Мальовничий каньйон був утворений високими скелястими берегами річки Гірський Тікич. Каньйон знаходиться в районі селища Буки. Населення села - близько 2 тис. жителів, а ось туристів з кожним роком стає все більше і більше. Тут можна насолодитись відпочинком у сосновому лісі, подихати свіжим повітрям, зачаровуватися красою природи та зробити яскраві фото на пам’ять. 

ВОДОСПАД У НОВІЙ КАХОВЦІ

Нова Каховка - місто тисячі джерел та єдиного в рівнинній Херсонській області водоспаду. У цього водоспаду є легенда - кажуть, що князь Трубецький був дуже ласим до жінок, а цей водоспад символізує сльози його нещасних коханих. Незважаючи на сумну історію, саме біля цього водоспаду можна знайти подих свіжого повітря та прохолодну воду у час літньої спеки. 

ДНІСТРОВСЬКИЙ КАНЬЙОН 

Дністровський каньйон на Хмельниччині - ідеальне місце для катання на човні, відпочинку на пляжі чи у лісі. Неподалік розташовані дністровські кручі, трояндові поля, рибне господарство та багато інших цікавинок. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 місць, які треба побачити у Львові