У новому випуску "Мосейчук +" військовослужбовець ЗСУ Антон Дробович розповів, що побачив за час війни та що його вразило найбільше

Мосейчук+
"Мосейчук +" та військовослужбовець ЗСУ Антон Дробович — інтерв'ю

Героєм нового випуску програми "Мосейчук +" став Антон Дробович, голова Українського інституту національної памʼяті, військовослужбовець ЗСУ.

Поділитися:

Цієї пʼятниці, 18 серпня, на телеканалі "1+1 Україна" вийшов новий випуск "Мосейчук+— авторського проєкту Наталії Мосейчук. На глядачів чекають відверті історії про українців — людей, які впливають на долю нашої країни, які своїми вчинками рухають країну вперед та визначають її майбутнє. Проєкт можна подивитись також на YouTube-каналі Наталії Мосейчук та платформі Київстар ТБ. Героєм нового випуску програми став Антон Дробович, голова Українського інституту національної памʼяті, військовослужбовець ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є спеціально розроблені речі, яких треба дотримуватись": воїни ЗСУ в "Мосейчук+" поділились, як переживають смерть побратимів

Під час бесіди з Наталією Мосейчук Антон розповів, що побачив за час війни та що вразило найбільше.

"Бачив розбиті людські долі, пограбовані росіянами хати і людей, яких розривають міни — наших людей, наших штурмовиків, які йдуть по полю відбивати свої села. Дуже сильно мене вразив незібраний урожай на Херсонщині. Коли восени минулого року ми з побратимом працювали у точці Давидів Брід, у нас не долетів пару сотень метрів один дрон, то ми пішли його забирати. Обертаюся назад і бачу: такий чорнозем добротний і незібране зерно з минулого року. Воно лежить розсипане. І оце мене дуже сильно вразило. Потім назад ми повертаємось, а там корови, які порозбігались, яких ніхто не доїть. А це дуже боляче для худоби. А ми нічого не можемо зробити. Ми можемо їх там, наприклад, всіх зібрати, прив'язати і привезти до селян, де ми живемо, але у нас немає часу. Щомиті може бути прильот, адже ми щойно відпрацьовували. Такі речі дуже сильно крають серце. Наша земля не заслужила такого, наші люди не заслужили такого."

Наталія Мосейчук та Антон Дробович

Крім того, військовослубовець ЗСУ поділився, якою повинна бути взаємодія суспільства зараз та після війни:

"Нам точно треба гуртуватися навколо якихось речей, цінностей. Це різні речі можуть бути, є універсальні цінності, наприклад, права людини, свобода. Ну, банальні речі. Ти хочеш жити, щоб тебе ніхто не мав права побити, засунути в тюрму чи там зґвалтувати. Ну, 99% в періоді людей це хочуть. Навколо таких речей у нас має бути єдність, консенсус і порозуміння. Але це важко, бо це правове суспільство, демократія, процедури, усвідомлення, відповідальна участь у процесі. Це треба зробити. А є деталі, нюанси. Наприклад, як ми ставимося до культури сусідніх країн, зокрема культури країни-агресора? Все, що стосується безпеки, повинно бути залізобетонно державою врегульовано. Не дивлячись на якісь застереження, вона має пояснити, чому вона це обмежує і на який час вона це обмежує. Щодо інших речей можуть бути дискусії".

Більше цікавого про корупцію в армії, монумент Батьківщина-Мати та Пантеон героїв дивіться у випуску "Мосейчук+" з Антоном Дробовичем.

Новини по темі