У новому випуску "Мосейчук +" військовослужбовець ЗСУ Антон Дробович розповів, що побачив за час війни та що його вразило найбільше

Мосейчук+
"Мосейчук +" та військовослужбовець ЗСУ Антон Дробович — інтерв'ю

Героєм нового випуску програми "Мосейчук +" став Антон Дробович, голова Українського інституту національної памʼяті, військовослужбовець ЗСУ.

Поделиться:

Цієї пʼятниці, 18 серпня, на телеканалі "1+1 Україна" вийшов новий випуск "Мосейчук+" — авторського проєкту Наталії Мосейчук. На глядачів чекають відверті історії про українців — людей, які впливають на долю нашої країни, які своїми вчинками рухають країну вперед та визначають її майбутнє. Проєкт можна подивитись також на YouTube-каналі Наталії Мосейчук та платформі Київстар ТБ. Героєм нового випуску програми став Антон Дробович, голова Українського інституту національної памʼяті, військовослужбовець ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є спеціально розроблені речі, яких треба дотримуватись": воїни ЗСУ в "Мосейчук+" поділились, як переживають смерть побратимів

Під час бесіди з Наталією Мосейчук Антон розповів, що побачив за час війни та що вразило найбільше.

"Бачив розбиті людські долі, пограбовані росіянами хати і людей, яких розривають міни — наших людей, наших штурмовиків, які йдуть по полю відбивати свої села. Дуже сильно мене вразив незібраний урожай на Херсонщині. Коли восени минулого року ми з побратимом працювали у точці Давидів Брід, у нас не долетів пару сотень метрів один дрон, то ми пішли його забирати. Обертаюся назад і бачу: такий чорнозем добротний і незібране зерно з минулого року. Воно лежить розсипане. І оце мене дуже сильно вразило. Потім назад ми повертаємось, а там корови, які порозбігались, яких ніхто не доїть. А це дуже боляче для худоби. А ми нічого не можемо зробити. Ми можемо їх там, наприклад, всіх зібрати, прив'язати і привезти до селян, де ми живемо, але у нас немає часу. Щомиті може бути прильот, адже ми щойно відпрацьовували. Такі речі дуже сильно крають серце. Наша земля не заслужила такого, наші люди не заслужили такого", — розповів Антон Дробович.

Наталія Мосейчук та Антон Дробович

Крім того, військовослубовець ЗСУ поділився, якою повинна бути взаємодія суспільства зараз та після війни:

"Нам точно треба гуртуватися навколо якихось речей, цінностей. Це різні речі можуть бути, є універсальні цінності, наприклад, права людини, свобода. Ну, банальні речі. Ти хочеш жити, щоб тебе ніхто не мав права побити, засунути в тюрму чи там зґвалтувати. Ну, 99% в періоді людей це хочуть. Навколо таких речей у нас має бути єдність, консенсус і порозуміння. Але це важко, бо це правове суспільство, демократія, процедури, усвідомлення, відповідальна участь у процесі. Це треба зробити. А є деталі, нюанси. Наприклад, як ми ставимося до культури сусідніх країн, зокрема культури країни-агресора? Все, що стосується безпеки, повинно бути залізобетонно державою врегульовано. Не дивлячись на якісь застереження, вона має пояснити, чому вона це обмежує і на який час вона це обмежує. Щодо інших речей можуть бути дискусії".

Більше цікавого про корупцію в армії, монумент Батьківщина-Мати та Пантеон героїв дивіться у випуску "Мосейчук+" з Антоном Дробовичем.

Новости по теме