Рецепт торта на Новий рік: Медовик

Покроковий рецепт торта медовик. Кращі новорічні рецепти 2019
Фото: gastrosenses.com

Рецептом смачного торта для новорічного столу поділилася Валентина Хамайко.

Поділитися:

Урізноманітнити ваше новорічне меню допоможе особливий рецепт Медовика, яким поділилася ведуча Сніданку. Вихідний Валентина Хамайко. Ведуча додала знаному торту нового смаку завдяки мусу з халви. Здивуйте себе та своїх гостей за новорічним столом!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальні рецепти на Новий рік: Десерт крем-брюле

Рецепт Медовика від Валентини Хамайко

Інгредієнти для тіста:

Масло 50 г

Цукор 1/2 скл.

Темний мед 1/2 скл.

Яйце 3 шт

Борошно 2,5-3 скл.

Сода 2 ч. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт смачного шоколадного печива, що прикрасить новорічний стіл

ЯК ПРИГОТУВАТИ ТІСТО ДЛЯ МЕДОВИКА

1. Тісто для медовика готується на водяній бані. Там змішується цукор, мед і яйця. Інтенсивно перемішуйте інгредієнти до розчинення кристаликів.

Стежте, щоб суміш не перегрілась і яйця не звернулися, — радить Валентина. 

2. До суміші на водяній бані додайте масло. Швидко змішайте.

3. До гарячої маси додайте соду. Зніміть суміш із вогню.

4. Поступово вводіть борошно до медової маси, постійно збиваючи її. 

5. Густе тісто обваляйте у борошні та перекладіть у миску. Покрийте миску харчовою плівкою та поставте у холодильник на ніч чи принаймні на 2-3 години.

6. Охолоджене тісто поділіть на рівні кульки (приблизно столова ложка кожна). 

7. Посипте стіл борошном та розкатайте на ньому коржі, постійно перевертаючи їх, щоб тісто не забивалося.

Зробити коржі рівними допоможе будь-яка кругла посудина необхідного діаметру, — зауважила ведуча. 

8. Готові коржі ставте запікатися на пергаментному папері у розігрітій до 180 градусів духовці впродовж декількох хвилин кожен.

Для торту необхідно приблизно 5-6 коржів, – підказала Валентина Хамайко.

Інгредієнти для сметанного крему:

Жирна сметана 400-450 г

Цукрова пудра 100-150 г

Ванільна цукрова пудра 10 г

ЯК ПРИГОТУВАТИ СМЕТАННИЙ КРЕМ

1. Додайте до сметани цукрову пудру та зачекайте декілька хвилин, щоб вона трошки осіла. 

2. Всипте ванільну цукрову пудру та збивайте крем міксером упродовж декількох хвилин.

Важливо занадто не збивати сметанний крем, інакше він стане рідким.

Інгредієнти для мусу з халви:

Тахінна халва 400 г

Сметана 400 г

Желатин 5 г 

ЯК ПРИГОТУВАТИ МУС З ХАЛВИ

1. Желатин залийте теплою водою (на 1 ложку желатину 2 ложки води). Розмішайте. За 10 хвилин він розбухне, тоді поставте його на водяну баню.

2. Тим часом покладіть тахінну (кунжутну) халву у блендер, додайте сметану та збийте суміш.

3. Коли желатин на водяній бані стане схожим по консистенції на соус, вилийте його до мусу у блендер. Збийте суміш.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ТОРТ МЕДОВИК

1. Викладіть коржі у форму та густо намажте сметанним кремом (приблизно 2 ст. л.). Залийте торт мусом із халви. 

Постукайте формою об стіл, аби мус рівномірно покрив усю поверхність. 

2. Поставте форму з тортом у холодильник на 3 години, після чого акуратно вийміть торт із форми.

3. Готовий торт прикрасьте за смаком.

Тонкощі приготування Медовика дивіться у відео!