Стиль героїнь серіалу "Величне століття. Роксолана": фото

Величне століття. Роксолана
Що означають образи героїнь серіалу "Величне століття. Роксолана"

Що означають образи героїнь турецького серіалу "Величне століття"?

Поділитися:

На телеканалі 1+1 Україна з понеділка по п'ятницю о 20:35 виходить популярний турецький серіал "Величне століття. Роксоланапро історію складного шляху молодої української дівчини Роксолани, яка потрапляє до турецького полону, підкорює серце османського правителя Сулеймана та зіштовхується з інтригами султанського двору. Ми вирішили розповісти, що означають образи головних героїнь серіалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психологічний тест по картинці з короною: хто ви з героїнь серіалу "Величне століття. Роксолана"

Події "Величного століття" розготраються в кінці XVI - на початку XIV століття, який в історії ознаменувався, як період війн. У той час жінки одягалися вишукано, добираючи кожну дрібницю. Кожен візерунок на тканинах сукні, прикраси, кольори розповідали про статус героїні в суспільстві, її віру та особистість.

Хюррем Султан

Для створення образу Хюррем на початку її шляху в султанському палаці стилісти використовували живі, яскраві кольори, щоб підкреслити брак смаку героїні. Поступово стиль обраниці Султана Сулеймана почав змінюватися відповідно до її статусу. Хюррем почала одягатися в одяг із дуже дорогих тканин. Часто носила фіолетовий колір, оскільки подібні тканини були одними з найдорожчих. Героїня носила багато прикрас, особливо обожнювала каблучку із зеленим каменем, яку зробив для неї Султан. Аби підкреслити свою владу, адже вона була першою законною дружиною Володаря, Хюррем зробила корону більшу та дорожчу, ніж у матері чоловіка, Валіде-султан. З віком Хюррем почала вбиратися у більш закриті сукні приглушених відтінків, інкрустовані камінням та вишивками. Найчастіше обирала фіолетові, червоні, зелені та смарагдові сукні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опитування! За яку пару з турецького серіалу "Невірний" ви вболіваєте?

Стиль Хююрем Султан - 1+1

Хюррем Величне століття - 1+1

Махідевран

За словами стилістів, Махідевран від початку історії була страждаючою від несправедливості жінкою. Щоб цей стан проглядався в образах героїні, костюмери створювали для неї сукні мідних, коричневих та темно-червоних відтінків. Коли Махідевран усвідомила, що втратила кохання Володаря, її образи стали непримітнішими. Більшу частину життя вона присвятила піклуванню про шихзаде Мустафу, головного нащадка трону, та помсті своїй конкурентці — Хюррем. Зрештою, доля Махідевран склалася трагічно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 захопливих турецьких серіалів, які варто переглянути

Махідевран Величне століття - 1+1

Міхрімах

Володарка Місяця і Сонця — так називали найвпливовішу і єдину доньку Султана Сулеймана. Дівчина носила найдорожчі вбрання і прикраси, завжди мала розкішний вигляд. В юному віці віддавала перевагу рожевим сукням, а подорослішавши — нарядам червоних, синіх, зелених кольорів. Загалом образи Міхрімах уподібнювалися до образів її матері Хюррем.

Міхрімах Величне Століття - 1+1

Хатідже

В стилі сестри Володаря Османської імперії проглядається невинність та ніжність. Саме це хотіли підкреслити стилісти, створюючи для Хатідже сукні в бежевих, молочних, рожевих та смарагдових відтінках. Особливістю образів героїні були діадеми, які символізували владу, багатство та належність до знатного роду. Після втрати коханого Ібрагіма наряди Хатідже стали більш тьмяними: вона частіше з'являлася із зібраним волоссям та у сукнях темних кольорів.

Хатідже Величне століття - 1+1

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі