1200 гривень допомоги мешканцям деокупованих територій: як отримати гроші

Як отримати грошову допомогу 1200 грн жителям деокупованих територій Харківщини
Pixabay/GeriArt

Кошти виплатять всім – незалежно від віку та реєстрації місця проживання.

Поділитися:

Мешканці звільнених територій Харківщини отримають разову грошову допомогу в розмірі 1200 грн. Мінреінтеграції разом із Червоним Хрестом почали здійснювати перші виплати готівкою для мешканців звільнених територій Харківської області. Кошти виплатять всім – незалежно від віку та реєстрації місця проживання. 

Перелік осіб складає відповідна територіальна громада й передає до обласної військової адміністрації. ОВА спільно з громадою перевіряє та затверджує списки, які можуть доповнюватися. Виплати проводить Укрпошта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде з пенсіями та чи отримають українці субсидії цієї зими (коментує міністр соцполітики у "Сніданку з 1+1")

«Разом із Червоним Хрестом ми почали здійснювати перші виплати готівкою. Кожна людина отримає по 1200 грн безповоротної допомоги. На цей проєкт може бути залучено пів мільярда грн. Робимо усе, щоб люди якнайшвидше їх отримали», – повідомила Віцепрем’єрка Ірина Верещук.

Подальший графік виплат в населених пунктах ДОТ буде складатися в залежності від формування списків та безпекової ситуації в регіоні. Всього планується виплатити допомогу майже 200 тисячам осіб. В разі потреби Міжнародний Комітет Червоного Хреста та інші партнери Товариства Червоного Хреста України обіцяють забезпечити необхідний обсяг додаткового фінансування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грошові виплати від Міжнародних організацій: коли і кому прийде допомога, як перевірити статус заявки

Як отримати грошову допомогу 1200 грн

► звернутись до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію з кризових питань: 15-48

► звернутись на гарячу лінію уповноваженого з питань ВПО: +38 (066) 813 62 39.

Новини по темі