15-річна дівчинка з пораненими від обстрілів ногами сіла за кермо й вивезла чотирьох дорослих з Попасної

"Я ж не кинула б їх під обстрілами", — 15-річна дівчинка з пораненими ногами вивезла чотирьох дорослих з Попасної

Дівчинка сіла за кермо й евакуювала дорослих з обстріляної окупантами Попасної.

Поділитися:

Луганщина постійно зазнає ударів від російської армії. Зруйновані багато житлових будинків, об'єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджено всі лікарні. Жителі Попасної намагаються евакуюватися, ризикуючи при цьому життям. Один із випадків вражає всіх, хто дізнається про подробиці історії: 15-річна поранена дівчина вивезла з Попасної чотирьох дорослих. Вона сіла за кермо і з простріленими ногами евакуювала групу людей. Про це повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації й виклав відео розмови з цією дівчинкою у лікарні у Бахмуті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історія одного героя: 14-річний Сашко з Бучі під обстрілами рятував родину від голоду

Як розповів Луганський ОВА, дівчина та пасажири самостійно евакуювались з Попасної, але автівку розстріляли росіяни. Дорога до Бахмута була замінована — вибухові пастки ворог розташував у шаховому порядку.. Дівчина керувала автівкою близько 30 км, а більшість з цієї дистанції — із простріленими ногами, адже росіяни вгатили по машині ще раз. Дівчинка розповіла:

Я була в машині з трьома чоловіками та жінкою. Двох чоловіків поранило уламками, одного дуже сильно. Довелося мені сісти за кермо й відвезти у Бахмут. Просто потрібна була термінова допомога, аби не втратити багато крові. Я якимось чином проїхала міни. Далі побачила, що лежить труп жінки та стовп. Я це теж проїхала і потім, на повороті праворуч, нас обстріляли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народжена під обстрілами: Ганна Тимченко розповіла про домашні пологи в окупованій Бучі («Щоденники війни»)

Коли їх знову обстріляли, заділи ноги дівчинки. Вона нічого не могла зробити, машина заглухла. Вона ледве завела її, але потім машина все одно заглухла через те, що акумулятор прострелила куля. Як дівчинці вдалося їхати з пораненими ногами? Зізналася:

Мені це нелегко вдалося, було дуже боляче, але все ж таки, хоча б якось. Я ж не кинула б їх під обстрілами.

Подивитися відео з дівчинкою можна за посиланням

Новини по темі