15-річний герой: підліток Андрій допоміг знищити колону ворожої техніки, вправно використовуючи свій дрон

15-річний Андрій допоміг знищити колону ворожої техніки, використовуючи свій дрон (подробиці героїчного вчинку)
telegraph.co.uk

Андрій Покраса за допомогою свого дрону допоміг знищити колону ворожої техніки на Київщині.

Поділитися:

Український підліток, 15-річний Андрій Покраса допоміг ЗСУ знищити велику колону ворожої техніки під час тимчасової окупації Київщини російськими військами. Про цей героїчний вчинок написало авторитетне британське видання The Telegraph.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 11-річний хлопчик-переселенець Максим назбирав значну суму грошей для військових: як йому це вдалося (сюжет ТСН)

Повідомляється, що Андрія Покрасу покликали допомогти військові ЗСУ, оскільки їм стало відомо, що у нього є дрон, яким він вміє вправно керувати. А ще він дуже любить кататися на скейтборді і хоче, щоб життя стало, як раніше: спокійним і безпечним. Саме за допомогою дрона 15-річного Андрія вдалося помітити колону російської військової техніки на трасі Київ-Житомир в районі села Березівка і знищити її. The Telegraph посилається на коментар командувача відділу безпілотної розвідки ЗСУ Юрія Касьянова:

«Він був єдиним, хто мав досвід роботи з безпілотниками в цьому регіоні. Він справжній герой, герой України».

Андрій допоміг з'ясувати GPS-координати колони, які й передали нашим бійцям. Це допомогло зупинити ворожі сили поблизу Березівки, усього в 40 км від Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчина-медик, донька мера Бучі, розповіла, як рятувала 9-річну дівчинку без руки: розповідь про 16 днів в окупації ("Щоденники війни")

Дивіться відео про розбиту техніку окупантів, яку встановили в центрі Києва:

Новини по темі