16-річна українка розгорнула прапор полку Азов на п'єдесталі боксерського турніру в Угорщині (відео)

16-річна українка на міжнародному турнірі з боксу в Угорщині розгорнула прапор полку Азов на п'єдесталі (відео)
Федерація боксу України

Спортсменка із Черкас Діана Петренко підтримала героїв України на боксерському турнірі в Угорщині

Поділитися:

В Угорщині відбувся Міжнародний боксерський турнір Bornemissza-2022. На п'єдестал потрапила представниця України Діана Петренко. Вона посіла друге місце. На п'єдесталі під час нагородження розгорнула прапор полку «Азов», щоб підтримати наших героїчних захисників.

 

Після нагородження стало відомо, що це не сподобалося організаторам турніру, і вони просили Діану сховати прапор. Проте боксерка проігнорувала вимоги організаторів та тримала прапор в руках впродовж усієї церемонії нагородження. Цим жестом українка підтримала полонених бійців та вшанувала пам'ять воїна полку Сергія Амброса. 

"Я тренуюсь в залі, що носить ім'я Героя України Сергія Амброса, який служив у батальйоні "Азов". Вийшовши на церемонію нагородження з прапором полку "Азов", я хотіла вшанувати Сергія Амброса та всіх загиблих захисників України… Організаторам мій вчинок не сподобався, вони двічі просили сховати прапор, але я до них не дослухалась і тримала прапор в руках упродовж усієї церемонії нагородження.

Цю нагороду я присвячую усім Захисникам України та моєї родини, своєму хрещеному батькові Сергієві Оношенко, який загинув у Гостомелі в бою з російськими окупантами, та своєму рідному дядькові Григорію Федотову, який зараз воює за рідну Україну",  — розказала Діана у коментарі Федерації боксу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми дуже їх чекаємо і ні в якому разі не здаємося", — мама "азовця" Дмитра Козацького Ірина Юрченко

Бійці полку "Азов" разом з іншими захисниками "Азовсталі" нині перебувають у колонії в захопленій Оленівці на Донеччині. Всього в Оленівці перебуває 2 449 українських військовослужбовців у статусі полонених. Вихід захисників Маріуполя на підконтрольну росіянам територію відбувався 16-20 травня. 

Новини по темі