5 акторів, які відмовилися від доленосних ролей

5 акторів, які відмовилися від доленосних ролей | Цікаві факти | 1+1
Фото: Getty Images

Відомі фільми могли мати зовсім інакший вигляд.

Поділитися:

Після перегляду улюбленої стрічки буває складно уявити у головних ролях інших акторів. Однак кастинг – довготривалий та складний процес. І часто зірки відмовляються від запропонованих їм ролей. А потім стрічка стає блокбастером, щоправда, за участі вже геть іншого акторського складу. Саме це сталося з героями сьогоднішньої добірки від 1plus1.ua. Гортай далі та тренуй уяву!

Вілл Сміт – Нео, «Матриця», 1999

 

Кіану Рівз, беззаперечно, блискуче виконав цю роль. Та, виявляється, світ міг побачити зовсім іншого Обраного. «Я просто не відчував себе виконавцем цієї ролі, – пояснив Сміт. – І пізніше, коли я побачив гру Кіану, то зрозумів, що точно напартачив би через брак акторського досвіду та усвідомленості, які вже мав на той час мій колега».

Мет Деймон – Джейк Саллі, «Аватар», 2009

 

Зірка «Марсіянина» змушений був відмовитися від головної ролі у фантастичній стрічці про триметрових жителів планети Пандора через невдалий збіг за часом з іншим проектом – фільмом «Ультиматум Борна». Головна роль дісталась актору Сему Вортінгтону. Відмовляючись Мет навіть не підозрював, що на ту мить «Аватар» стане світовим рекордсменом усіх часів за кількістю касових зборів (2,9 мільярдів доларів).

Гвінет Пелтроу –  Роза Дьюітт Б'юкейтер, «Титанік», 1997

 

Шанувальники культової стрічки навряд чи зможуть уявити у ролі романтичної та водночас відважної Рози когось, окрім легендарної Кейт Вінслет. Та, вочевидь, першою на роль розглядали саме Пелтроу. Так, у своєму інтерв’ю з телеведучим Говардом Стерном у 2015-му зірка пригадала, як ледь не стала напарницею Леонардо Ді Капріо. «Минуле змінити неможливо», – зауважила Гвінет.

Г’ю Джекмен – Джеймс Бонд, «Казино «Рояль», 2006

 

У розмові з виданням Variety актор розповів, що він міг стати наступником актора Пірса Броснана у франшизі про легендарного агента 007. За словами Джекмена, сценарій стрічки видався йому занадто плутаним, однак творці стрічки до його думки дослухатись не захотіли. Ба більше, у той час Г’ю працював над «Людьми Х», і поєднати два складні проекти для нього було фактично нереально.

Емма Вотсон – Мія, «Ла-Ла Ленд», 2017

 

Якось Вотсон зізналась журналістам, що зіграти Белль з історії про красуню та чудовисько було її дитячою мрією. Тож, коли зірці довелось обирати, вона без зайвих роздумів віддала перевагу діснеївській казці та відмовилась від ролі в «Ла-Ла Ленд» на користь своєї тезки Емми Стоун. До слова, за роль у мюзиклі про кохання піаніста та акторки Стоун отримала свій перший «Оскар».

Більше цікавих матеріалів читай тут:

1.  

2.  

3.  

4.  

Новини по темі