Чим корисний мигдаль та цікаві факти про нього, про які ви не знали

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Цікаві особливості мигдалю, які вас здивують.

Поділитися:

Мигдаль – це другий по вживанню після арахісу. Надзвичайно популярний та корисний продукт. Про його особливості розповіли в сюжеті ранкового проєкту “Сніданок з 1+1”

Насправді мигдаль – не горіх! Ботаніки запевняють, що – це кісточковий плід. Його найближчі родичі – сливи, персики та абрикоси. Але мʼякоть мигдалю настільки тонка, що висихає після дозрівання плоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цікаво знати: вчені дослідили, чому лохина синього кольору

Цікаві факти про цей плід:

  1. В стародавньому Римі він був невід'ємною частиною весільних святкувань. Вважалось, що він приносить молодятам щастя та удачу.
  2. У Єгипті десертами з мигдалю могли ласувати лише фараони та знать.
  3. Цей продукт дуже часто додають в косметику – з мигдалю роблять дороге мило та парфуми.
  4. Він дуже корисний для здоровʼя. Містить багато вітаміну Е, вітаміни групи В, фосфор, марганець, магній, калій та клітковину.
  5. Мигдаль можна використовувати в якості легкого натурального засобу знеболення.

Більше важливих новин дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дефіцит вітаміну Д взимку: які продукти допоможуть подолати втому

Новини по темі