Чим корисний мигдаль та цікаві факти про нього, про які ви не знали
Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Цікаві особливості мигдалю, які вас здивують.
Мигдаль – це другий по вживанню після арахісу. Надзвичайно популярний та корисний продукт. Про його особливості розповіли в сюжеті ранкового проєкту “Сніданок з 1+1”.
Насправді мигдаль – не горіх! Ботаніки запевняють, що – це кісточковий плід. Його найближчі родичі – сливи, персики та абрикоси. Але мʼякоть мигдалю настільки тонка, що висихає після дозрівання плоду.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цікаво знати: вчені дослідили, чому лохина синього кольору
Цікаві факти про цей плід:
- В стародавньому Римі він був невід'ємною частиною весільних святкувань. Вважалось, що він приносить молодятам щастя та удачу.
- У Єгипті десертами з мигдалю могли ласувати лише фараони та знать.
- Цей продукт дуже часто додають в косметику – з мигдалю роблять дороге мило та парфуми.
- Він дуже корисний для здоровʼя. Містить багато вітаміну Е, вітаміни групи В, фосфор, марганець, магній, калій та клітковину.
- Мигдаль можна використовувати в якості легкого натурального засобу знеболення.
Більше важливих новин дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дефіцит вітаміну Д взимку: які продукти допоможуть подолати втому
Новини по темі
Як використання телефону впливає на організм людини: відповідь вчених
Масові розлучення в Україні - міф чи реальність: психотерапевт Олег Чабан дав поради, як зберегти шлюб
Гороскоп на 28 квітня для всіх знаків зодіаку: не піддавайтеся негативним емоціям
Окрім паски та яєць: 5 смачних страв на Великдень 2024