5 фільмів із Людмилою Гурченко, які хочеться переглядати знову й знову

Людмила Гурченко: 5 найкращих фільмів
фото: кадр з фільму Карнавальна ніч

Сьогодні легендарній акторці могло би виповнитися 77 років.

Поділитися:

Людмила Гурченко — одна з найяскравіших акторок радянського кіно. Сьогодні Людмилі Марківні могло би виповнитися 77 років. Пропонуємо згадати декілька її яскравих ролей.

1. Карнавальна ніч

На тому, щоб в цьому фільмі знялася невідома студентка ВГІКу, наполіг на той час головний режисер радянського кіно Іван Пир'єв. Це безперечно була її роль.

Чарівна Лєночка Крилова співає і танцює, вона зробить все, щоб не зіпсувати новорічне свято. Цей фільм надовго став головною новорічною картиною країни, а Людмила Гурченко – улюбленою молодою акторкою.

Фото: кадр з фільму Карнавальна ніч

2. Солом'яний капелюшок

У цьому музичному фільмі герой Миронова носиться в пошуках солом'яного капелюшка, який може врятувати честь незнайомої йому жінки, а заразом і його весілля. Людмилі Гурченко дісталася яскрава роль господині магазину капелюшків Клари Бокардон.

Фото: кадр з фільму Солом'яний капелюшок

3. Кохана жінка механіка Гаврилова

38-річна Рита повинна вийти заміж за механіка Гаврилова. Але до РАЦСу вона приходить одна — наречений не з'явився на власне весілля. Весь день Рита шукала і чекала Гаврилова — біля дверей РАЦСу, в ресторані, на кораблі. Але жених як крізь землю провалився. 

Фото: кадр з фільму Кохана жінка механіка Гаврилова

4. Вокзал для двох

Піаніст Платон взяв на себе провину за дружину, яка збила людину. В очікуванні суду він перебуває під підпискою про невиїзд, але вирішує все-таки з'їздити до важкохворого батька. На одній невеликій станції неприємності спіткають на нього одна за одною. Він відстає від потягу, позбавляється паспорта, у нього викрадуть усі гроші. Але саме тут він зустрічає справжнє кохання — офіціантку Віру.

Фото: кадр з фільму Вокзал для двох 

5. Любов і голуби

У знаменитій картині Меньшова Гурченко дуже яскраво зіграла міську розлучницю Раїсу Захарівну — манірну, фальшиву і дуже комічну.

Фото: кадр з фільму Любов і Голуби 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названі найкращі фільми року: Вибір глядачів

Новини по темі