5 культових страв Києва, якими ми залюбки смакуємо

Легендарні страви Києва
@chickenkyiv

Улюблені страви із глибокою історією.

Поділитися:

Наша столиця славиться не тільки талановитими людьми й відомими пам’ятками архітектури, а й смачними стравами. З нагоди Дня Українського козацтва 1plus1.ua презентує добірку культових страв Києва, які ми так обожнюємо!

Котлета по-київськи

Одна із найбільш впізнаваних страв столиці. Вперше її приготували 1947 року, а вже через 10 років її смаком залюбки насолоджувалися всі українці.

Справжня котлета по-київськи має бути приготована із цілої курячої грудки та першої фаланги крила. На смак м’ясо повинне бути соковитим та ніжним, а вершкова серединка - витікати при розрізанні. Не менш важлива деталь - панірування. Тонкий шар подрібнених сухарів має бути хрустким. 

@kanapa.kyiv

Київський борщ

Борщ - головна страва українського столу. Існує безліч історій про його походження, та на теренах України він з’явився приблизно у 17 столітті. Саме тоді українські господині почали готувати цю страву із картоплі, томатів та рослинної олії. 

У різних регіонах нашої країни борщ готували по-різному. Що стосується Києва, тут він був обов’язковою частиною обіду. Якщо українська сім’я жила у достатку, вона мала подати до столу 4-5 видів цієї страви. Її «сусідами» по столу були пампушки, сухарі або калачі. 

Рецепт київського борщу має свої особливості. Його не готують зі свинини, а надають перевагу яловичині. У страву додають лаврове листя, чорний перець, чорнослив, в’ялені груші. Здається, ми відчуваємо її аромат. 

@kanapa.kyiv

Сало в шоколаді 

Переходимо до десертів, і перший із них вже вражає оригінальністю. Сало в шоколаді вважалось одним із найпопулярніших десертів серед киян. Ви можете спробувати його й нині - цей десерт подають у закладах на Андріївському узвозі, додаючи часник, коріандр, гриби тощо. 

@kanapka.bar

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 закладів Києва, де готують реально смачну каву

Київські цукати 

Хоча попит на цукати у Європі розпочався лише у 18 столітті, українські дітлахи ласували цими солодощами ще у 14 столітті. Згодом набули популярності саме київські цукати з чорносливом, абрикосами, персиками, волоськими горіхами тощо. Відомо, що їх подавали до імператорських столів. 

freepik.com

Київський торт 

За легендою, київський торт, що є символічним десертом столиці, виник у результаті помилки. Буцімто кондитери забули охолодити білок і змастили білкові коржі кремом. Однак інші запевняють, що на розробку цього десерту було витрачено багато років. Перший київський торт приготували у 1956 році. Раніше до його складу входив фундук, а нині кондитери експериментують, додаючи інші види горіхів - кеш’ю, арахіс тощо. 

@chickenkyiv

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати справжній Київський торт: 3 простих правила

Новини по темі