5 способів врятувати страву, якщо вона трохи не вдалась
Щось пішло не так? Ніхто навіть не помітить.
articleContentКулінарне фіаско, на жаль, трапляється з усіма господинями. Але не варто впадати в паніку чи викидати страву, яка трохи не вдалась. Ми пропонуємо вам декілька лайфхаків, за допомогою яких ніхто навіть і не помітить, що у вас на кухні щос пішло не так.
Якщо страва вийшла пересоленою
Суп можна легко врятувати, додавши у нього 2-3 очищені сирі картоплини на 15 хвилин.
Фото: freepik.com
articleContentЯкщо пересоленим виявися фарш, додайте у нього трохи нашинкованої капусти, натертого кабачка. Ці овочі добре приберуть смак солі і ваша страва отримає нові смакові відтінки.
Фото: freepik.com
Страва переварена
Якщо переварені овочі залити холодною водою, то це швидко зупинить процес готування і дозволить овочам зберегти форму.
Рис, який розварився, потрібно промити водою кімнатної температури, щоб прибрати клейкість - так крупинки відокремляться один від одного. Якщо ж рис розварився і в ньому багато зайвої води, спробуйте покласти в каструлю м'якуш хліба, закрити кришкою і потримати кілька хвилин. Хліб вбере вологу.
Фото: freepik.com
Десерти або запіканки виявилися сирими всередині
Якщо пиріг вже підрум'янився, але всередині ще сирий, після зменшення температури потрібно змастити верх пирога молоком, а на дно духовки поставити ємність з водою.
Для рівномірного випікання варто підтримувати температуру духовки 170-180 °. Тоді страви запікаються довше, але якісніше.
Фото: freepik.com
Страва сильно підгоріла
Найкраще запах гару нейтралізують кмин і карі.
Фото: freepik.com
Але якщо підгорів пиріг або запіканка, то максимум, що ви можете зробити, щоб не викидати випічку – це зрізати верхній пригорілий шар.
Страва кисла або гірка
Сода - один з кращих нейтралізаторів кислоти. Додайте її трохи в соуси або овочеві страви. Іноді гіркота говорить про небезпеку отруєння. Якщо гірчить картопля - її краще викинути.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачні і прості рецепти страв з макаронів