Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Смачні і прості рецепти страв з макаронів

 паста
Три незвичні і надсмачні рецепти з страв макаронів, від яких ваші близькі будуть у захваті.

Навіть якщо ви будете готувати страви із макаронів тричі на день протягом року, то можна за рік жодного разу не повторитися з рецептом. Це про різноманіття. А тепер – про смак. Ми зробили добірку із трьох незвичних і надсмачних рецептів страв з макаронів.

Чіпси з макаронів

Пропонуємо вам простий рецепт прекрасної та хрумкої закуски для зустрічей із друзями за переглядом улюбленого шоу.

Вам потрібно:

Сир – 100 г

Рослинна олія – 500 мл

Макарони-метелики – 300 г

Кукурудзяний крохмаль – 2 ч. л.

Спеції та зелень – за смаком

Як готувати чіпси з макаронів:

1. Макарони потрібно відварити до напівготовності.

2. Притрусіть приправами та крохмалем.

3. Смажте метелики в олії до золотистого кольору. 

4. В кінці посипте пармезаном та дрібно-нарізаним кропом.

Як готує хрумкі чіпси Руслан Сенічкін дивіться у відео

Гратен з макаронів із сирною скоринкою

Гратен – це не просто страва французької кухні. Гратеном ще називають спосіб запікання.

Це може бути рибна, м’ясна, овочева страва. Головне - щоб зверху вона була покрита хрумкою скоринкою. Гратен з макаронів готується дуже легко. Для рецепту в домашніх умовах потрібен простий та доступний список продуктів. 

 Вам потрібно:

Макарони – 350 г

Вершкове масло – 50 г

Борошно – 50 г

Молоко – 50 мл

Вершки – 200 мл

Спеції – за смаком

Як готувати гратен з макаронів із сирною скоринкою

1. Макарони відваріть.

2. Розтопіть вершкове масло, додайте борошно і молоко. Щоб не було грудок, потрібно постійно помішувати.

3. Залийте макарони вершковою сумішшю.

4. Відправляйте у духовку.

Детальніше, як готувати гратен під хрумкою скоринкою дивіться у відео.

Запечені макарони з м’ясними кульками

Рецепт приготування цієї страви легкий та швидкий, але це аж ніяк не відображається на її смаку.

Вам потрібно:

Вода – 50мл 

Моцарела – 100г

Макарони – 150г

Томатна паста – 150мл

Фрикадельки – 450г

Оливкова олія – 2ст.л.

Зелень та спеції – за смаком

Фарш – 400г

Цибуля – 1шт

Як готувати запечені макарони з фрикадельками:

1. Попередньо приготуйте фрикадельки із м'яса, яке вам більше до вподоби.

2. У форму для запікання, змазану оливковою олією, пошарово викладайте інгредієнти. Спочатку покладіть макарони.

3. Покладіть м'ясні кульки і посипте усю масу тертою моцарелою. Полийте томатною пастою.

Більше про домашній рецепт запечених макаронів дивіться у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарт татен - рецепт французького яблучного пирога (відео)

2018-11-20
Більше новин