6 дитячих книжок, які обожнюють навіть дорослі

Книжки, які захоплять і дорослих, і дітей
unsplash.com

Видання, які захоплять і дорослих, і дітей.

Поділитися:

Хороші дитячі книжки пишуться не лише для маленьких читачів. Вони збагачують фантазію, вчать дружити, любити та мріяти. До того ж із віком ми збираємо більше життєвого досвіду, а тому глибше сприймаємо знайомі історії і знаходимо відповіді на питання сьогодення. Вашій увазі – дитячі книги, які будуть цікаві дорослим і дітям.

ШАПОЧКА І КИТ

Катерина Бабкіна

Шапочка незвичайний хлопчик – йому не можна їсти всілякі ласощі, бігати, спілкуватися з однолітками і навіть гладити собак. А ще потрібно вчасно приймати таблетки, тому що він досі бореться з лейкозом. Одного весняного дня Шап зустрічає великого кита. Вони приятелюють і разом переживають дивовижні пригоди.

Трилогія ЛІСОМ, НЕБОМ, ВОДОЮ

Сергій Оксеник

На плечі дванадцятирічного хлопчика лягає велика відповідальність. Він має дістатися до покинутого мегаполіса Руїни, знайти там речовину, яка очищує воду, та врятувати своє село від екологічної катастрофи. Дорога до Руїни лежить через страшний ліс, населений чудернацькими істотами. Хочете дізнатися, хто такі вовкулаки, русалки, їдучі жаби і саранці? Який стосунок до цього мають Баба Яга та Лішак? Чи вдасться герою дійти до мети своєї подорожі та врятувати людей? Хутчіш беріть книжку та вирушайте до пригод!

Вечірні крамниці вулиці Волоської

Галина Ткачук

Якщо ви думаєте, що знаєте про Київ все, то глибоко помиляєтеся. У цій книжечці ви дізнаєтесь купу дивовижних історій про старий Поділ із його затишними крамничками. Як і кожне місто, Київ має свої чари. А охороняють їх кіт Роман, ворона Васса, білка Рататоск та інші веселі звірята. Одного разу чари викрадають і героям доводиться їх шукати. Якщо ви любите блукати тими ж вуличками, що й герої книжки, то візьміть її до рук – і вперед, на пошуки чарівних таємниць вічного Києва!

Фото: @bilka.tkachuk

Маленький принц

Антуан де Сент-Екзюпері

Це найзнаменитіший твір Антуана де Сент-Екзюпері з розкішними ілюстраціями самого автора. Книга зовсім не схожа на інші книжки-казки. У ній просто і проникливо йдеться про найважливіше: про дружбу і кохання, про красу і нетерпимість до зла. «Всі ми родом з дитинства», – нагадує Екзюпері та знайомить нас із найбільш загадковим і зворушливим героєм світової літератури.

Тореадори з Васюківки

Всеволод Нейстайко

Головні герої повісті – звичайні школярі – розбишака Ява Рень та домашній хлопчик Павлуша Завгородній. Хлопці стають тореодорами, ловлять іноземних шпигунів, підкорюють Київ, відвідують безлюдний острів поблизу Васюківки разом із Робінзоном Кукурузо. Автор розкрив усі аспекти дружби, взаємодопомоги та довіри одне одному. А ще «Тореадори з Васюківки» перекладено двадцятьма мовами і внесено до Особливо Почесного списку Андерсена як один із найвидатніших творів світової літератури для дітей. 

Діти капітана Гранта

Жюль Верн

Мабуть кожен із нас відчуває в собі жагу до пригод. Книга Жюля Верна – це захоплива повість про пригоди у пошуках капітана Гранта. На вас чекає цікава експедиція навколо світу, ви побуваєте у племені, яке поклоняється золотому ідолу та познайомитеся з безстрашним і влучним патагонцем Талькавом.

Новини по темі