7 корисних властивостей шоколаду

Шоколад: в чому його користь?

Корисний для здоров'я шоколад повинен містити не менше 70% какао.

Поділитися:

Шоколад – солодкий фаворит дітей і дорослих. Він радує нас не лише своїм смаком, а й може цілюще впливати на організм людини.

Ми з'ясували, чим корисний шоколад.

1. Шоколад зменшує ризик інсульту

Дослідники з Фінляндії виявили, що споживання шоколаду знижує ризик інсульту в середньому на 17%.

2. Сповільнює процес старіння

Натуральний шоколад містить в собі антиоксиданти, які борються з вільними радикалами і сповільнюють процес старіння організму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 найдорожчих десертів світу

3. Шоколад покращує зір

Какао-боби багаті мінералами, які покращують зір та здоров'я очей. Шоколад може зменшити симптоми глаукоми і катаракти, викликані діабетом.

4. Допомагає при застуді

Біль в горлі зникає і проходить кашель, якщо розсмоктати половину плитки темного шоколаду. Робити це слід повільно – по одному шматочку. Зауважимо, такими властивостями володіє гіркий темний шоколад. Молочному шоколаду така користь не властива.

5. Шоколад допомагає схуднути

Шоколад може допомогти вам скинути вагу. Невролог Уїлл Клауер стверджує, що маленький шматочок розтопленого шоколаду за 20 хвилин до їжі стимулює гормони, які відповідають за відчуття ситості. Таким чином, він автоматично скорочує кількість їжі, яку ви збираєтеся споживати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кондитерські тренди 2018 року

6. Шоколад корисний для серця

Какао допомагає знизити кров'яний тиск. Всього один шматочок шоколаду в день істотно знижує ризик смерті від серцевої недостатності.

7. Шоколад запобігає розвитку діабету

Дослідження фінських вчених підтвердили: люди, які звикли часто вживати темний шоколад, не страждають від стрибків цукру в крові.

Протипоказання для споживання шоколаду:

  • алергія на шоколад або його компоненти;
  • зайва вага;
  • підвищена чутливість зубів;
  • захворювання нирок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 весільних тортів, що справді вражають

Шкоду шоколад може нанести при надмірному вживанні. У великих кількостях він сприяє гіпертонії, діабету, захворюванням серця і кісток, стоматологічним проблемам і мігрені. Також надмірна кількість шоколаду б’є по печінці та підшлунковій залозі.

Важливо пам'ятати, що в шоколаді (як гіркому, так і молочному) міститься теобромін – алкалоїд, який збуджує нервову систему. Надмірна кількість цієї речовини в організмі небажана.

При виборі шоколаду зверніть увагу на його поверхню, вона повинна бути глянцевою. Це свідчить про дотримання продавцем норм зберігання. При таненні та повторному затвердінні на поверхні шоколаду з'являється білий наліт. Це – масло какао, яке при нагріванні виходить назовні.

Якісний шоколад при розламуванні повинен хрустіти і не кришитися, не липнути до зубів і не танути в руках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Дієтичні млинці від Лори Філіппової

Оптимальна температура зберігання шоколаду +16°С. Вже при 21°С какао-масло плавиться і плитка втрачає форму.

Новини по темі