9 порад, як отримати найбільшу вигоду під час Чорної п'ятниці 2023

Коли буде Чорна п'ятниця 2023 в Україні та яких знижок очікувати
Unsplash

Чорна п'ятниця 2023: історія виникнення та коли буде в Україні.

Поділитися:

Якщо плануєте масштабні покупки цієї осені, варто дочекатися Чорної п'ятниці — періоду найбільших розпродажів по всьому світу. Традиційно її влаштовують у кінці листопада для залучення якомога більшої кількості клієнтів. Розбираємося, коли Чорна п'ятниця 2023 в Україні та чого від неї очікувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Осіннє зростання цін: скільки коштують овочі та мʼясо (пояснили у "Сніданку з 1+1")

Чорна п'ятниця: історія виникнення

Уперше термін "Black Friday" використали в 60-х у США. Щоріч її проводять на наступний день після американського Дня подяки. Після святкування з родинами багато американці в одночасно роз'їжджалися по різним містам, що створювало просто пекельні затори та справжній "чорний день" для всіх патрульних.  Згодом американці перейшли до більш позитивного тлумачення. Сьогодні назву акції "Чорна п'ятниця" пов'язують із ідіомою "in the black," що означає "позитивний фінансовий результат" у бухгалтерській книзі (американці позначають витрати червоним кольором, а прибуток — чорним). Прибутки після Дня подяки є неймовірними, тому таке пояснення справді передає сенс заходу.

чорна п'ятниця

Фото: Unsplash.com

Коли буде чорна п'ятниця 2023 в Україні

День Подяки в Сполучених Штатах святкують у четвертий четвер листопада, а Чорна п'ятниця настає на наступний день — четверту п'ятницю листопада. У 2023 році це припадає на 25 листопада. Зазвичай розпродажі тривають протягом кількох днів, у залежності від політики магазину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як економити електроенергію: 5 порад від директора центру досліджень енергетики Олександра Харченка

Чорна п'ятниця 2023: які будуть знижки

Відомі українські торгові мережі перейняли традиції Заходу, тому на Чорну п'ятницю організовують масштабні розпродажі. Низка найвідоміших магазинів техніки вже оголосили про максимальні знижки 60-70%. Найбільші міжнародні рітейлори також не залишаться осторонь: подекуди спеціальні пропозиції сягатимуть 90%!

чорна п'ятниця

Фото: Unsplash.com

Чорна п'ятниця 2023: як зберегти гроші під час найбільшого розпродажу року

1. Підготуйте список покупок. Сплануйте, що саме ви хочете придбати, і створіть список. Це допоможе вам уникнути зайвих витрат на речі, які вам не потрібні.

2. Вивчіть ціни заздалегідь. Деякі магазини можуть збільшити ціни перед Чорною п'ятницею, а потім надавати "знижку", яка насправді не є такою великою, як здається. Вивчіть ціни на товари, які вас цікавлять, щоб зрозуміти, наскільки вигідна угода.

3. Слідкуйте за промокодами і знижками. Багато інтернет-магазинів надають промо-коди та додаткові знижки під час Чорної п'ятниці. Перевірте їх перед покупкою.

4. Порівнюйте ціни. Перевіряйте ціни на однакові товари в різних магазинах або онлайн-платформах. Іноді вигідна угода може бути знайдена в іншому місці.

5. Будьте уважними до умов продажу. Перевірте, які саме товари входять в акцію, та в чому полягають умови повернення або обміну.

6. Зберігайте чеки і документацію. Не викидайте чеки та документацію щодо покупок про всяк випадок.

7. Будьте обережні з особистою інформацією. Уникайте сумнівних сайтів і забезпечте безпеку вашої інформації. Краще надати перевагу відомим платформам та брендам.

8. Плануйте заздалегідь. Натовп покупців — обов'язковий атрибут Чорної п'ятниці. Заплануйте свій день заздалегідь, щоб не витрати більше часу та ресурсів на покупки, аніж потрібно.

9. Розгляньте онлайн-шопінг. З огляду на зручність та безпеку, розгляньте можливість шопінгу онлайн. Багато магазинів також надають знижки для онлайн-покупок.

чорна п'ятниця

Фото: Unsplash.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відключення світла восени та взимку: українцям радять запастися генераторами

Пам'ятайте, що ваша головна мета — розумно витрачати гроші, а не купувати непотрібні речі через емоційний тиск натовпу навколо. Бажаємо вам успішних та вигідних покупок під час Чорної п'ятниці!

Новини по темі