Генератор для дому: обираємо безпечний прилад (поради експерта в "Сніданку з 1+1")

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як вибрати та купити генератор - все, що треба знати про генератори
Freepik

Як правильно вибрати генератор електроенергії: експерт пояснив, на що звертати увагу.

Поділитися:

Досвід торішньої зими показав непередбачуваність ворога та змусив українців бути готовими до різноманітних викликів. В очікуванні нових атак на електромережі багато хто вже почав закуповувати портативні зарядні станції та генератори. Чи повторяться обстріли минулого року, точно сказати не можна, але почати готуватися заздалегідь — слушна ідея. Як обрати потрібний генератор, у  “Сніданку з 1+1”, що виходить у будні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, розповів Сергій Орлов, керівник департаменту “Машини, станки та обладнання” ТОВ "Епіцентр К".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємось до зими: список покупок на випадок відсутності електроенергії

Як купити ефективний генератор електричного струму

1. Вирішіть, які прилади вам будуть необхідними під час відключень світла.

2. Прорахуйте споживчу потужність необхідних приладів, додайте 20% про запас та врахуйте пускові струми (детальніше — у відео)

3. Оптимальна потужність для приватної будівлі — від 5 кВт. Генератор з такими показниками зможе забезпечити функціонування освітлення, телевізору, інтернету, бойлеру, холодильника.

Бензиновий чи дизельний генератор — що краще

Експерт пояснює, що особливих переваг в одного виду над іншим немає. Дизельний споживає на 20% менше палива, проте він гучніший, більший, нестійкий до морозів та більш проблемний при ремонті.

Генератор

Фото: Unsplash.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які два українські міста мають найбільші ризики під час опалювального сезону

Правила безпечного користування генератором

1. У квартирах розміщувати генератори категорично заборонено. Минулого року вже були випадки користування генератором на балконі житлового будинку, що призвели до мешканців будинку.

2. Розташовувати прилад потрібно мінімум за 5 метрів від будівлі, на свіжому повітрі.

3. Багато людей ігнорують інструкції щодо експлуатації, проте саме в них прописані всі деталі використання того чи іншого приладу. Закликаємо ставитися відповідально до користування генератором, адже цей пристрій є легкозаймистим та виділяє чадний газ.

4. Вчасне технічне обслуговування — запорука довготривалого використання. Одразу після покупки за 5 годин першого користування змініть мастило, вдруге — за 50 годин, а надалі — 1 раз в 100 годин.

5. Маніпуляція по заміні мастила чи вливання палива потрібно проводити лише коли генератор вимкнений.

Детальніше про те, як вирахувати необхідну потужність генератора, дивіться у відео:

Дивіться "Сніданок з 1+1" у будні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі