"Я буду для вас "Тьотя Суп"", — жінка розповіла, як готувала дітям та дорослим їжу на окупованому заводі "Азовсталь"

"Я буду для вас "Тьотя Суп"", — жінка розповіла, як готувала дітям та дорослим їжу на окупованому заводі "Азовсталь"
Маріупольська міська рада 

Жінка два місяці готувала їсти дітям та дорослим в "Азовсталі".

Поділитися:

Маріуполь був оточений російськими військами ще в перші кілька діб широкомасштабного вторгнення росії, яке розпочалося 24 лютого. Українські підрозділи чинять опір у приазовському місті вже другий місяць. На заводі досі знаходиться велика кількість цивільних. Наталя готувала їсти для дорослих та дітей у сховищах заводу "Азовсталь". За це діти прозвали її "Тьотя Суп". Разом з малечею вони малювали їжу з мирного життя, а потім намагалися втілити «картинку» з наявних продуктів. Про це розповіли в телеграм-каналі Маріупольської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я зависла у лютому й чекаю, коли це завершиться", — історія жінки з Маріуполя, якій при евакуації з міста довелося пройти через російський фільтраційний табір

Наталя розповіла, що вони з чоловіком просиділи 2 місяці та 4 дні в укритті. Разом вони годували дітей та дорослих:

Я "Тьотя Суп", тому що діти не запам'ятали, як мене звати. Я сказала: "Давайте я буду для вас "Тьотя Суп"". Це їх стимулювало. Я привезла малюнки, ми робили конкурс. Це "бере тебе в руки", ти збираєшся і просто йдеш готувати сніданок, для дорослих — обід. Це просто шалена мотивація для того, щоб прокидатися. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоденники війни: історія студентки медичного університету, яка з батьками рятувала людей у підвалах Маріуполя

За допомогою конкурсу малюнків, жінка мотивувала дітей їсти не найсмачніші страви. Вони малювали їжу, яку дітки споживали у мирному житті, а потім пробували їх готувати з наявних інгредієнтів. Таким чином тісто на воді та консерва ставали найсмачнішою у світі піцею:

Тьотя Суп ФОТО: Маріупольська міська рада 

Новини по темі