"Я почала воювати проти агресора по-своєму", — Джамала дає інтерв'ю за інтерв'ю, виконуючи "1944"

Джамала дає інтерв'ю за інтерв'ю та виконує на сценах інших країн пісню "1944"
Instagram/jamalajaaa

Співачка Джамала зараз веде власну інформаційну війну.

Поділитися:

Співачка Джамала розповіла, як зараз протидіє дезінформації та поширює правду про події в Україні за кордоном: дає багато інтерв'ю та співає пісню "1944".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королева Іспанії Летиція одягнула вишиванку як знак підтримки України у боротьбі проти російської агресії

На початку російсько-української війни Джамала з родиною перебувала в Києві, проте як тільки розпочалися обстріли, вона миттєво зібрала речі та поїхала на автомобілі закордон. Співачка 4 дні добиралася до кордону з Румунією. Там її залишив чоловік Сеїт-Бекір та поїхав назад у Київ, а вона через Румунію потрапила у Туреччину та залишила дітей у Стамбулі. Сама Джамала поїхала в Європу для того, аби розпочати власну інформаційну війну проти агресора: співачка пояснила, що хоче бути максимально корисною, тож тепер активно дає інтерв'ю іноземним виданням про правду подій в Україні.

Інтерв'ю за інтерв'ю. Ефір за ефіром. Британія, Іспанія, Франція… Я зроблю усе, щоб світ дізнався про ті злочини, які кояться вдома.

Нині вона дала понад 30 інтерв'ю та заспівала свою пісню "1944" на фіналі національного відбору Євробачення-2022 в Німеччині. Вона зі сльозами на очах виступала на сцені, одягнена у чорний костюм та з українським прапором на плечах. Усі глядачі в залі дивилися виступ стоячи. Дивіться відео: 

Також у співачки в планах сьогодні, 5 березня, заспівати на сцені національного відбору Євробачення-2022 в Румунії:

Щоб підтримати ЗСУ, ми організовуємо два спеціальні виступи в Німеччині та Румунії. Вони відбудуться під час національних відборів на Євробачення. Усі кошти, зібрані за допомогою SMS-голосування, будуть передані українській армії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неля Шовкопляс, Соломія Вітвіцька, Ліда Таран підтримали надійний інформаційний ресурс допомоги українцям в Європі

Зараз пісня "1944" про депортацію кримських татар, з якою Джамала перемогла на Євробаченні-2016 у Стокгольмі, отримала нові сенси. Текст тепер асоціюється не тільки з трагічними подіями 44-го року, а ще й з російсько-українською війною.

When strangers are coming
They come to your house
They kill you all
and say
We’re not guilty

Новини по темі