Як і коли правильно садити огірки у відкритий ґрунт

Коли сіяти огірки у відкритий ґрунт 2022
Pixabay/Timapa

Коли і як садити огірки навесні 2022 року

Поділитися:

Триває третій місяць весни і третій місяць війни, яку розв'язала росія. Наразі дуже актуальним є питання посівних. Як відомо, в Україні посвіна кампанія вже успішно завершена, а що стосується домашніх господарств, то кожен сам вирішує, що коли і як він собі посадить. Існують місячні посівні календарі, згідно яких ще здавна наші пращури саджали ті чи інші культури. Багатьох нині цікавить питання, коли саме висаджувати огірки насінням чи розсадою у відкритий ґрунт.

Коли сіяти огірки у відкритий ґрунт 2022

Ті, хто хоче отримати більш ранній урожай, може  вже починати висаджувати огірки розсадою у відкритий ґрунт. Однак, якщо ви через війну не встигли зробити розсаду, то нині огірки можна вже оразу висівати насіння у відкритий ґрунт.  Як перевірити насіння рослин перед посадкою, читайте за посиланням.  Однак, за бажання, ви все ще можете посіяти огірки на розсаду. Просто сіянці будуть готові для пересадки за три тижні після посіву і сам врожай буде трохи пізнім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПосівний календар на травень 2022: сприятливі дні місячного календаря для посадок

Згідно місячного посівного календаря на травень 2022, сприятливими днями для посіву огірків є  2, 5-7, 12-17, 19-22, 24-26, 28, 29 травня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЯким буде цьогорічний врожай та як війна росії в Україні спричинила продовольчу кризу в усьому світі

Варто пам'ятати, що висаджувати розсаду або сіяти насіння огірків в грунт можна лише тоді коли температура підніметься до +16-18°C. За температури, нижчої за +5°C, огірки гинуть.

Як правильно сіяти огірки у відкритий ґрунт

Перед висадкою або висівом огірків обирають місце: це має бути сонячна частина городу, без сильних вітрів. Власне перед посадкою необхідно зробити  борозни завглибшки 2-4 сантиметри на відстані десь півметра одна від одної, зволожити, за бажання додати перегній чи добриво і виккласти насіння чи розсаду на відстані 5-10 сантиметрів одна від одної. Присипати грунтом і ще раз зволожити. Пізніше необхідно будет встановити опори, по яких огірки будуть плестися.

Новини по темі