Як написати лист Святому Миколаю: що попросити у Чудотворця

Як написати лист Святому Миколаю
Freepik

Лист Святому Миколаю — чудовий привід провести час із дитиною та створити казкову атмосферу.

Поділитися:

Щорічно 19 грудня в Україні відзначають День вшанування пам'яті християнського святого Миколая Чудотворця. З нетерпінням на це свято чекають дітлахи. Хлопчики та дівчатка пишуть Миколаю листа із проханням здійснити їхні побажання. Як правильно написати лист Святому Миколаю та що в нього попросити?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що покласти під подушку на День святого Миколая 2022

Навіщо писати лист Святому Миколаю

Як відомо, Святий Миколай уночі підкладає подарунки під подушку або у шкарпетки тим, хто добре поводився увесь рік, а неслухняним діткам – каміння або різочку. Щоб Святитель Миколай знав про бажання дитини, слід написати листа. Це дозволить провести час в родинному колі, додати в життя малечі казковості та зміцнити віру в чудеса. Крім того, у процесі дитина зможе проаналізувати свої вчинки та найголовніші бажання. Під час війни, яку розв'язала росія, дуже важливо створювати дітям приводи для радості. 

День святого Миколая 2022: що можна просити у Чудотворця

Миколай Чудотворець вважається покровителем воїнів, моряків та водіїв. Також він допомагає дітям, студентам та мандрівникам. Святитель не залишає людей в біді, тому до нього з молитвою звертаються у скруті, просять про наставництво, допомогу та захист. Раніше в народі існувала традиція просити в Миколая солодощі та фрукти, але з роками список бажань змінився. Сьогодні діти просять телефони, одяг, гроші тощо. Однак варто привчати їх думати й про духовні блага. В листі слід просити здоров'я, миру, безпеки для себе та рідних. Це навчить дитину розуміти сенс свята та турбуватися про інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що подарувати на Новий рік 2023: ідеї корисних подарунків

Як написати лист Святому Миколаю

►Почати лист Миколаю потрібно з привітання. У першому абзаці вказати ім'я, вік, місце проживання. Дитина може розповісти про родину, друзів, улюблені заняття тощо.

►У наступному абзаці дитина розповідає про добрі справи, які робила протягом року. Якщо ж вона розуміє, що була неслухняною, то варто надихнути її на чесність. Вона може написати про погані вчинки та попросити пробачення. Тут батькам слід обговорити з дитинию її поведінку, щоб вона змогла пояснити причини та зробити висновки.

►Далі – перелік подарунків. Дитина перераховує свої побажання. Якщо дитина бажає чогось, що не входить в бюджет родини, нехай про це напише. Батькам слід попередити, святий Миколай сам проаналізує лист і принесе те, що вважатиме необхідним.

►Написаний лист слід покласти на підвіконня і чекати, поки "помічник Святого Миколая" його забере.

Новини по темі