Як позбутися від запаху поту: 5 народних методів

Неприємний запах поту: народні методи боротьби та причини
Freepik

Корисні поради, які допоможуть позбутися запаху поту в літній період.

Поділитися:

Піт — це природний процес тіла, який допомагає йому охолоджуватися. Якщо ви хочете позбутися підвищеного потовиділення або неприємного запаху поту, можна спробувати деякі народні методи. Зібрали корисні поради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як уповільнити процес старіння і чи справді корисний масаж для обличчя (розказує експерт у "Сніданку з 1+1")

Причини неприємного запаху поту

►Підвищення температури. Навесні та влітку температура підвищується, що сприяє збільшенню потовиділення організму. На шкірі завжди присутні бактерії, а в умовах збільшеної вологості вони можуть активно розмножуватися та виділяти хімічні речовини, які можуть мати неприємний запах.

►Деякі харчові звички. Вживання гострих приправ, цибулі, часнику, алкоголю, кави здатні спровокувати неприємний запах під час потовиділення. Вони можуть проходити через потові залози і виділятися разом з потом.

►Недотримання правил гігієни. Неправильний догляд за тілом може призводити до накопичення бактерій на шкірі.

►Носіння синтетичного одягу. Такий одяг не пропускає повітря та не вбирає вологу, що також створює умови для розмноження бактерій на шкірі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти можуть спричинити рак і як харчуватися, щоб його уникнути (розказує онколог у "Сніданку з 1+1")

Як позбутися поту та неприємного запаху народними методами

Для боротьби з неприємним запахом і контролю потовиділення можна скористатися народними засобами.

1. Содова паста: змішати 1 чайну ложку соди з невеликою кількістю води, щоб утворити пасту. Нанести пасту на чисту шкіру під пахвами і залиште на 10-15 хвилин. Потім змити теплою водою. Сода може допомогти вбити бактерії, зменшити потовиділення та неприємний запах.

2. Окріп. Це природний антиперспірант, який може допомогти зменшити потовиділення. Потрібно нанести трохи свіжого окропу на шкіру під пахвами і дайти висохнути перед одяганням.

3. Домашній дезодорант із лимонним соком. На 150 мл води додати 50 мл лимонного соку і 5-7 крапель ефірного масла чайного дерева. Антибактеріальні властивості засобу допоможуть позбутися надмірного виділення поту та запаху.

4. Трав'яна ванна. Взяти 1 склянку дубової кори, 1 склянку дягеля, 2 ст.л. листя волоського горіха і м'яти. Залити суміш літром окропу і прокип'ятити протягом 5-10 хвилин. Процідити відвар і додати його до наповненої водою ванни. Додатково можна використовувати ефірні масла чайного дерева, грейпфрута, евкаліпта або лаванди. Рекомендовано приймати таку ванну протягом 30 хвилин і 2 рази на тиждень..

5. Одяг. Щоб менше потіти, рекомендується носити одяг з натуральних матеріалів, таких як бавовна або льон. Вон "дихають" краще і допомагають відводити вологу від тіла.

Дізнайтеся, як позбутись неприємного запаху у спортивному взутті:

Новини по темі