Як приготувати дзеркальну глазур для паски: покроковий рецепт

Як правильно приготувати глазур для паски на Великдень: рецепт — 1+1
freepik.com

Як приготувати глазур на паску на желатині: рецепт приготування "дзеркальної" глазурі.

Поділитися:

Вже 16 квітня в Україні відзначатимуть Великдень. Кожна господиня готується до цього великого свята і у кожної є свої власні традиції та секрети. У чистий четвер зазвичай печуть паски, а дехто починає фарбувати яйця. З кожним роком з'являється все більше сучасних варіантів, як пофарбувати яйця до Великодня. Все більшої популярності набувають натуральні барвники, оскільки вони безпечні для здоров'я. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЯк пофарбувати яйця природніми барвниками: цибулиння, каркаде, буряк, куркума

Як зробити глазур на паску з желатином

Глазур на паску з желатину має особливий присмак і щільнішу консистенцію, в порівнянні з іншими варіантами, проте добре тримається і не обсипається. Як приготувати глазур, що не кришиться?

Інгредієнти:

  • желатин – 1 чайна ложка (5 г)
  • холодна вода – 6 ст. ложок (2 з них для розчинення желатину)
  • цукор – 1 склянка

Дзеркальна глазур: приготування

  1. Чайну ложку желатину всипте в маленьку піалу. До нього влийте 2 столові ложки холодної води. Перемішайте та залиште желатин набухати.
  2. Далі в невелику каструльку висипте цукор, додайте до нього 4 ст. л. води. Помішуючи, нагрійте на невеликому вогні до розчинення цукру.
  3. Далі, теж помішуючи, додайте набряклий желатин до гарячого цукрового сиропу.
  4. Отриману масу збивайте міксером на високій швидкості до побіління маси (це триватиме близько трьох хвилин). Готово! Глазурі треба дати трохи часу охолонути, а потім можна приступати до прикраси паски.

Ще, окрім традиційної білкової глазурі, можна приготувати глазур на паску з маршмелоу, з меренги, з шоколаду. Але якщо ви хочете глазур на паску, яка не кришиться, варто обирати саме дзеркальну, желатинову глазур.

Як обрати якісний зефір у глазурі, дивіться:

Новини по темі