Як приготувати дзеркальну глазур для паски: покроковий рецепт
Як приготувати глазур на паску на желатині: рецепт приготування "дзеркальної" глазурі.
Вже 16 квітня в Україні відзначатимуть Великдень. Кожна господиня готується до цього великого свята і у кожної є свої власні традиції та секрети. У чистий четвер зазвичай печуть паски, а дехто починає фарбувати яйця. З кожним роком з'являється все більше сучасних варіантів, як пофарбувати яйця до Великодня. Все більшої популярності набувають натуральні барвники, оскільки вони безпечні для здоров'я.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пофарбувати яйця природніми барвниками: цибулиння, каркаде, буряк, куркума
Як зробити глазур на паску з желатином
Глазур на паску з желатину має особливий присмак і щільнішу консистенцію, в порівнянні з іншими варіантами, проте добре тримається і не обсипається. Як приготувати глазур, що не кришиться?
Інгредієнти:
- желатин – 1 чайна ложка (5 г)
- холодна вода – 6 ст. ложок (2 з них для розчинення желатину)
- цукор – 1 склянка
Дзеркальна глазур: приготування
- Чайну ложку желатину всипте в маленьку піалу. До нього влийте 2 столові ложки холодної води. Перемішайте та залиште желатин набухати.
- Далі в невелику каструльку висипте цукор, додайте до нього 4 ст. л. води. Помішуючи, нагрійте на невеликому вогні до розчинення цукру.
- Далі, теж помішуючи, додайте набряклий желатин до гарячого цукрового сиропу.
- Отриману масу збивайте міксером на високій швидкості до побіління маси (це триватиме близько трьох хвилин). Готово! Глазурі треба дати трохи часу охолонути, а потім можна приступати до прикраси паски.
Ще, окрім традиційної білкової глазурі, можна приготувати глазур на паску з маршмелоу, з меренги, з шоколаду. Але якщо ви хочете глазур на паску, яка не кришиться, варто обирати саме дзеркальну, желатинову глазур.
Як обрати якісний зефір у глазурі, дивіться: