Як в Україні зросли ціни на продукти харчування: які продукти подорожчали, які залишилися зі старою ціною, а які — навпаки подешевшали? (статистика Держстату)
Статистика Держстату за грудень 2021-квітень 2022.
Походи в магазин з кожним місяцем війни стають дедалі важчими для гаманця. Наскільки піднялись в ціні найважливіші продукти харчування? Про це розповів ведучий проєкту "Нічна Варта" Євген Плінський.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші українців: яку економічну ситуацію прогнозують для нашої країни
Держстат опублікував статистику, які продукти та на скільки подорожчали з грудня 2021 по квітень 2022.
Отже, які продукти подорожчали:
► Рис подорожчав з 28 до 40 грн,
► Батон з 27 до 31 грн,
► Борошно з 24 до 30 грн,
► Крупа гречана з 18 до 22 грн,
► Пшено з 18 до 26 грн,
► Олія з 61 до 67 грн.
► Найбільше в ціні зросла морква: подорожчала з 9 до 20 грн.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи потрібно зараз платити за комунальні послуги та кому можуть списати борги у період воєнного стану (роз'яснює заступниця Мінрегіону)
А от яйця навпаки стали дешевшими: були 33 грн, а зараз 24 грн. Цукор залишився майже таким самим: з 27 до 29 грн.
Дивіться сюжет: