Як захистити себе від мошок та комарів: народні методи та поради лікаря

Як захиститися від мошок та комарів — 1+1
Freepik

Дізнайтеся про популярні методи боротьби з мошками та комарами.

Поділитися:

Укуси комарів та настирливих мошок можуть легко зіпсувати задоволення від прогулянки на природі. Незалежно від того, чи ми знаходимося в будинку чи у квартирі, ці комахи завжди знаходять шлях до людини. Як захиститися від комах? Зібрали народні методи та поради лікаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як уповільнити процес старіння і чи справді корисний масаж для обличчя (розказує експерт у "Сніданку з 1+1")

Як захиститися від укусів комах: поради лікаря

У "Сніданку з 1+1" дерматологиня Марина Анфілова прокоментувала, що народні методи можуть мати індивідуальний характер. Навіть популярні антигістамінні засоби можуть нашкодити. Саме тому в першу чергу потрібно займатися профілактикою спеціальними засобами, що наносяться на шкіру чи одяг. Якщо є укус, то знімати свербіж рекомендується звичайною холодною водою та ватним диском або кубиком льоду. Якщо з'являється чітка алергічна реакція: біль, почервоніння, пухирці, негайно зверніться до лікаря.

"Те, що підходить вам, не завжди підходить іншим. Іноді, намастивши безпечним антигістамінним засобом місце укусу, на наступний день мама обов'язково прийде в клініку до лікаря, тому що у дитини може з'явитися реакція, яка була спричинена сонячним опроміненням", — пояснює дерматологиня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як позбутися від запаху поту: 5 народних методів

Захист від укусів комарів та мошок: народні методи

►Ваніль

Комахам не подобається приємний для людей аромат ванілі, і ми можемо скористатися цим, щоб захистити себе від укусів. Потрібно розвести чайну ложку ваніліну в склянці води. Потім занурити ватний диск в цей розчин і протерти ним відкриті ділянки шкіри. Таке застосування ванілі може відлякати комах від нашої шкіри.

►Гвоздика

Комахи не переносять специфічний запах гвоздикового дерева. Щоб приготувати засіб від комарів та мошок, потрібно столову ложку гвоздики залити водою і довести до кипіння. Потім дайте відвару охолонути і процидіть його. За допомогою ватного тампона нанесіть гвоздичний відвар на відкриті ділянки шкіри або обприскайте ним одяг. Це дозволить створити бар'єр, який забезпечить захист від комах на кілька годин.

►Ефірні масла

Ефірні олії лаванди, чайного дерева, цитронели або евкаліпта відомі своїми відлякуючими властивостями. Їх можна використовувати як засіб проти комарів та мошок. Потрібно розпилити масло на шкіру (можна розчинити 5-10 крапель у склянці води) або використати ароматичні лампи, щоб створити бар'єр проти комах.

►Ромашка

Сушена ромашка є одним з народних засобів проти комарів, який вважається ефективним. Запах подрібненої сушеної ромашки впливає на нервову систему комах, відлякує комарів і запобігає їхньому наближенню. Щоб захистити приміщення від комарів чи мошок, можна розкласти кілька букетів сушеної ромашки по кімнаті.

Одяг та захист будинку

Щоб вберегти себе від укусів комарів, рекомендується носити захисний одяг: довгі рукавиці під час роботи в полі або у дворі, штани та високі шкарпетки, щоб запобігти проникненню комах на шкіру. Також варто встановлювати москітні сітки на вікнах і дверях, щоб утримати комах подалі від будинку чи квартири.

Зауважимо, що ефективність народних методів залежить від інтенсивності нашестя комах та їхніх індивідуальних реакцій на запах.

Новини по темі