Як зняти гель-лак вдома та не пошкодити нігті

Манікюр під час війни: як зняти гель-лак в домашніх умовах та не пошкодити нігті
Pexels/SHVETS production

Способи зняття гель-лаку в домашніх умовах.

Поділитися:

У країні війна, яка застала усіх ще більш зненацька, аніж пандемія коронавірусу. І якщо під час пандемії жінки знаходили способи потрапити до майстрів, або ж могли більш безпечно пересуватись, щоб знайти найнеобхідніші засоби для зняття покриття чи могли спокійно їх замовити в інтернет-магазинах, то під час війни способи зняття гель-лаку досить обмежені. Спробуємо розібратись, як у домашніх умовах безпечно зняти покриття та не пошкодити нігті так, щоб їх довелось ще довго відновлювати, адже невідомо, коли наступного разу вдасться потрапити до майстра, і водночас, ходити дуже довго з покриттям також небезпечно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як очистити воду в домашніх умовах, щоб вижити під час війни (поради біохіміка Гліба Репіча)

Як зняти гель-лак в домашніх умовах

Існує кілька способів зняти гель-лак вдома. Основне завдання – не тільки зняти кольорове покриття, але й максимально убезпечити нігтьову пластину від пошкоджень. Отже, якщо у вас немає можливості потрапити до майстра та немає вдома фрезера, зняти покриття можна самостійно. Звичайно, існують спеціальні вже готові просочені ватні диски із зовнішнім покриття із фольги та засоби для зняття гель-лаку відповідно до типу вашого покриття, однак у період війни їх знайти вкрай складно. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гострий зубний біль: що робити, якщо болить зуб в умовах воєнного часу (народні методи та корисні поради від стоматолога)

Пилка. Для початку варто зазначити, що знімати самостійно абразивною крупнозерновою пилкою можна тільки за умови, що ви це вмієте робити та розумієте, де закінчується база та починається вже сам ніготь. А от вкоротити довжину нігтя пилкою цілком допустимо. Якщо ж ви все ж наважитесь знімати кольоровий шар пилкою, робть ще уже повільно та дуже обережно. Чого точно не можна робити – так це віддирати покриття від нігтя.

Пилка + засіб для зняття лаку з ацетоном + фольга. Такий спосіб є більш щадним до нігтів. Пилкою треба тільки трошки зняти верхній шар, сам топ. Потім необхідно нанести ацетоновмісний засіб на ватні диски, прикласти до нігтів та закрити фольгою. Якщо фольги немає під рукою, цілком підійте плівка чи навіть простий целофановий пакет. Витримати необхідно до 10 хвилин і поступово, обережно знімати розмокше покриття апельсиновою паличкою або пушером. 

За необхідності, виконайте опісля звичайний гігієнічний манікюр. Після зняття обов'язково використовуйте крем для рук та нігтів та намагайтесь захищати нігтьову пластину, використовуючи під час побутових домашніх справ спеціальні рукавички.

Новини по темі