Яке сьогодні свято – 27 липня: День Акили Солом’яного

Яке сьогодні свято – 27 липня: по народному і церковному календарям
Pexels/Skyler Ewing

Сьогодні, 27 липня, гарний день для подорожей та дальніх поїздок.

Поділитися:

Сьогодні 27 липня відзначаємо такі події: 

  • День ходулів 
  • День Акили Солом’яного, Акила й Онисим, Стефан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на 27 липня для всіх знаків зодіаку: фліртуйте, сьогодні грайливий настрій у всіх

27 липня, свято: День Акили Солом’яного, Акила й Онисим, Стефан

Православна церква сьогодні згадує святого Стефана Махріщицького, а також апостола від 70-ти Акилу. Вважалося, що з 26 на 27 липня літо починає спадати. Селяни, щоб полегшити собі ломоту та головний біль, які вони здобули на важкій праці з житом, обважували себе пучками соломи. На поперек – пояс з соломи, а на голову – солом'яний вінок. Вірили, що жито дає сили й міцності. Казали:

Житня солома сторицею віддає.

Селяни виставляли в поля дозорних, які слідкували за погодою, адже саме в цей час вона стає мінливою. Якщо підіймався вітер або починалася пожежа, то дозорні били на сполох. Після цього всі усували наслідки негоди. Дуже боялися гроз, тому читали навіть спеціальні замовляння.

Вірили в духа-господаря поля й намагалися під час жнив його задобрити. Якщо той розлютиться, казали, що він може згноїти зерна в колосі й переміщати посіви. Щовечора залишали у першій зажинці миску з молоком, а у останньої смуги мисочку з кашею. Останній сніп жита залишали до наступного врожаю теж польовику, його родичам і дружині. Просили польовика й доглянути за худобою.

► Природа володіє особливою цілющою силою, тому цей день краще привести за містом, в лісі або в парку.

► Вдалі будуть подорожі й далекі поїздки.

Сон з 26 на 27 липня неважливий, хоч і віщий, а от вдень 27 липня уві сні можете побачити ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астрологічний прогноз на найближчі робочі дні: вівторок – для покупок, четвер – найтяжчий день (коментує астролог)

У кого сьогодні День Ангела

Сьогодні, 27 липня, День Ангела святкують Акіла, Онисим (Онисим), Гелій (Еллій), Іларіон, Іраклій, Петро, Прискилла, Степан, Федір та Юст.

Новини по темі