Яким буде курс долара до гривні у 2022 році: прогнози економістів

Яким буде курс долара в Україні найближчим часом? Пояснили експерти.

Поділитися:

Чи варто чекати на значні валютні коливання в Україні найближчим часом? Про це сьогодні говорили у шоу «Твій день».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінити місце реєстрації онлайн на порталі та в застосунку Дія: покрокова інструкція

Через нестабільну соціально-політичну ситуацію в Україні нині багато хто боїться, що гривню почне «лихоманити». Чи дійсно слід чекати значних валютних коливань та стрибку курсу долара в Україні? Експерти запевняють, що ні. У «Твоєму дні» навели графік валютних коливань в Україні за минулий рік: на ньому видно, що на початку 2021 року курс долара так само почав зростати, але потім до кінця року знизився і стабілізувався. Тож зростання курсу на початку року є цілком прогнозованим явищем.

Курс долара

Економіст Андрій Новак дає такий прогноз валютного курсу в Україні:

«З часом фінансові ринки заспокоюються самі собою, це їхня характерна риса. Головне, щоб для позитиву були підстави фактичних подій».

У «Твоєму дні» повідомили, що у бюджеті на 2022 рік закладений курс 28 гривень за 1 американський долар. Тож саме навколо цієї цифри і має коливатися валютний курс цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці зможуть отримувати "ковідну" 1000 грн готівкою: коли це буде

Нагадаємо, тему валютних коливань раніше підіймали і у шоу «Твій вечір». Свій прогноз щодо курсу гривні до долара у 2022 році дав макроекономіст Михайло Кухар, який сказав:

 «28-29 гривень за 1 американський долар – таким буде валютний коридор в Україні до кінця року. Передбачається незначне зміцнення гривні влітку».

Дивіться економічні новини за 15 лютого від "Сніданку з 1+1":

ФОТО: freepik.com