Ідеальна паска на Великдень: простий рецепт, який сподобається кожному

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Найкращий рецепт паски на Великдень від Валентини Хамайко.

Поділитися:

Валентина Хамайко у "Сніданку 1+1" приготувала неймовірну паску за унікальним рецептом. Її смак і аромат наповнюють домівки теплом і затишком. Дізнайтеся, як приготувати ідеальну паску, щоб порадувати рідних і близьких у цей святковий день.

Інгредієнти:

  • Свіжі дріжджі — 12 г
  • Борошно — 300 г
  • Цукор — 75 г
  • Сіль — 1/4 ч. л.
  • Жовтки — 7 шт.
  • Молоко — 150 г
  • Рослинно-вершкова суміш — 75 г
  • Глазур для декору

Приготування:

  1. Свіжі дріжджі залити молоком і ретельно перемішати, доки вони не розчиняться.
  2. Додати до суміші борошно — половину від обсягу, і накривати ємність плівкою, залишивши в темному місці на 1 годину
  3. Відділитио яєчні жовтки в окрему миску. Але один білок залишити на потім.
  4. До жовтків додати цукор, ваніль і щіпку солі та збити до густої піни.
  5. До збитих жовтків додати по черзі опару і борошно
  6. Додати рослинно-вершкову суміш і ретельно вимісити тісто.
  7. Залишити тісто відпочити на 1,5-2 години, накривши плівкою
  8. Викласти тісто у форми, заповнюючи їх на 1/3 ємності
  9. Знову залишити відпочивати на 1-2 години
  10. Розігріти духовку до 200° та відправити у неї паски. Велика паска випікатиметься близько 40 хвилин, тим часом як маленьким буде достатньо і 15 хвилин.
  11. Щойно паски охолонули, покрити їх глазур'ю та прикрасити на свій смак.

Великдень

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі