Амбасадором січневого курсу української мови від Всеукраїнського Руху «Єдині» став фронтмен гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк

 Андрій Хливнюк став амбасадором січневого курсу української мови

Андрій Хливнюк закликає розпочати рік з переходу на українську мову.

Поділитися:

Український музикант, фронтмен гурту «Бумбокс», командир екіпажу ударних та розвідувальних дронів, патрульний поліцейський Андрій Хливнюк закликає розпочати рік з переходу на українську мову та долучитися до січневого курсу від проєкту «Єдині». Традиційно, під час навчання учасники матимуть можливість удосконалити свою мову, підвищити грамотність та збагатити особистий словник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ"Не на фронті має вирішуватись мовне питання. Про це маємо думати ми з вами", - Руслан Сенічкін, ведучий «Сніданок з 1+1» 

«У темряві і в сусідстві з незнайомими, озброєними людьми, або мовчать, або виразно говорять по-нашому   ̶  українською», – зазначає Андрій Хливнюк.

Для того, щоб пройти безоплатне навчання на граматичному курсі або курсі підтримки в переході на українську мову, необхідно зареєструватися за цим посиланням: https://yedyni.org/. Старт – 8 січня. Долучитися до курсів можна з будь-якої точки світу.

Принагідно зазначимо, що мета Всеукраїнського Руху «Єдині» – допомогти 1 000 000 людей перейти в комунікації на українську мову до кінця 2024 року. Із липня 2023 року Рух «Єдині» збільшує кількість розмовних клубів української мови наживо на деокупованих територіях Херсонщини та Харківщини.

Нещодавно ініціативу також підтримала ведуча ранкового проєкту «Сніданок. Вихідний» Валентина Хамайко. У мережі доступний запис прямого ефіру, під час якого Валентина розповіла про свою першу мову, навчання в медичному університеті та де з усіх її діяльностей було найбільше української: в кіно, модельному бізнесі, медицині чи телебаченні. Переглянути його можна за цим посиланням

Нагадаємо, що у вересні 1+1 media в межах масштабної комунікаційної кампанії «Плюсуй українську» підписали меморандум про співпрацю зі Всеукраїнським Рухом «Єдині», в межах якого консолідація зусиль буде спрямована на популяризацію української мови та культури.

Новини по темі