Ароматне варення з гарбуза: Легкий рецепт з цитрусом
Корисне та смачне варення, яке здатне врятувати від застуди.
articleContentПриготувавши таке варення, ви відкриєте для себе смак гарбуза по-новому. Цитрусові додають йому екзотичного присмаку. Окрім того, варення з гарбуза — це джерело вітамінів і корисних мікроелементів. Його можна додавати до випічки або млинців.
Вам потрібно:
Гарбуз – 1 кг
Лимон – 1 шт.
Апельсин – 1 шт
Цукор – 1 кг
Вода – 200 мл
Як готувати:
1. Змішати цукор з водою у каструлі, покласти на вогонь, зварити цукровий сироп.
2. Гарбуз очистити від шкірки й насіння, нарізати дрібними кубиками.
3. Лимон та апельсин помити, нарізати разом зі шкіркою та подрібнити в блендері. У сироп всипати гарбуз і кашу з цитрусових. Перемішати.
4. Варити на малому вогні близько години. Сироп повинен стати рідким, а шматочки гарбуза напівпрозорими.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надсмачне варення з айви: Швидкий рецепт