Balenciaga підтримав Україну: презентація нової колекції одягу присвячена українським біженцям

Модний дім Balenciaga зробив презентацію колекції, присвячену українським біженцям

Модний дім підтримує Україну у російсько-українській війні.

Поділитися:

Модний дім Balenciaga, у знак підтримки України в російсько-українській війні, зробити презентацію нової колекції під куполом та присвятив її українським біженцям. У колекцію модний дім додав синьо-жовті відтінки, а усім гостям роздали футболки в колір прапору України.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Сніданок з 1+1»: світова оперна діва Людмила Монастирська ексклюзивно розповіла, як замінить російську співачку Нетребко та гратиме партію «Турандот» у «Метрополітен-Опера»

Всесвітньо відомий французький модний дім ще кілька днів тому публічно підтримав Україну: у своєму інстаграм-акаунті видалив усі фотографії, опублікував український прапор та надав фінансову допомогу біженцям.

Ми за мир, тому пожертвували фінанси Всесвітньої продовольчої організації на підтримку першої гуманітарної допомоги українським біженцям. Найближчими днями ми відкриємо наші платформи, щоб повідомляти та передавати інформацію про ситуацію в Україні. 

Balenciaga

Демна Гвасалія, креативний директор бренду Balenciaga, спочатку думав скасувати своє шоу, проте передумав: вирішив, що це покаже, що зло перемогло добро. Крім того, тема, якій приділив увагу модний дім, дуже близька Гвасалії: він сам є біженцем з Грузії.

Війна в Україні викликала біль минулої травми, яку я ношу в собі з 1993 року, коли те саме сталося в моїй рідній країні, і я став назавжди біженцем.  Назавжди, тому що це те, що залишається в тобі. Страх, відчай, усвідомлення того, що ти нікому не потрібен. Але я також зрозумів, що насправді має значення в житті: життя, людська любов і співчуття. Ось чому робота над цим шоу цього тижня була для мене неймовірно важкою. Тому що в такий час мода втрачає свою актуальність і своє фактичне право на існування. Тиждень моди виглядає як якийсь абсурд. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Проте біль, який відчуває дизайнер вже 30 років та з нещодавніх пір багато громадян України роз'їдав Демна, і він вирішив, що більше не дозволить пожертвувати частинами себе в цій безглуздій та безсердечній війні его. Він впевнений, що шоу не потребує пояснень, адже воно є проявом безстрашності та несе в собі цінності перемоги та миру. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джамала зібрала 67 мільйонів євро для Збройних сил України під час виступу на національному відборі на Євробачення в Німеччині

Перед показом зачитали вірш Олександра Олеся "Живи Україно, живи для краси":

Живи, Україно, живи для краси,
Для сили, для правди, для волі!..
Шуми, Україно, як рідні ліси,
Як вітер в широкому полі.

Раніше Україну також підтримав модний будинок Armani: його показ на Тижні моди у Мілані пройшов у повній тиші. 

Новини по темі