Благодійна організація Шона Пенна допомагатиме українським біженцям у Польщі

Шон Пенн допомагатиме українцям у Польщі

Шон Пенн привіз до Польщі допомогу українським біженцям.

Поділитися:

Американський актор та режисер Шон Пенн та його благодійна організація CORE надаватиме допомогу українським біженцям у Польщі. Шон Пенн підписав угоду з мером Кракова, щоб допомогти польському місту впоратися з триваючим напливом біженців з України. 

Актор похвалив польський народ, уряд та місцеву владу за гостинність, яку вони виявили до понад двох мільйонів біженців з України, які перетнули кордон із Польщею після вторгнення росії. Але він додав, що «це криза, з якою жоден уряд не може впоратися самостійно. Перед обличчям кризи для всього світу приватний і державний сектори повинні працювати разом».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місяць незламності: 28 днів війни у фактах, цифрах та подіях

Благодійна організація Шона Пенна CORE допомагатиме українським біженцям, які прибувають до Польщі. Актор підписав з мером Кракова Яцеком Майхровським угоду про допомогу. Згідно з угодою, CORE, який був заснований Пенном та Енн Лі для надання допомоги Гаїті після землетрусу 2010 року, надаватиме організаційну та матеріальну підтримку Кракові. Вона також використовуватиме свій досвід у попередніх гуманітарних кризах, щоб консультувати владу щодо їх реагування. Організація вже зібрала гроші в США для допомоги українцям, а також надає підтримку в Польщі та Румунії, куди прибуло понад півмільйона біженців.

Варто зазначити, що актор прилетів до Києва напередодні вторгнення Росії, 23 лютого 2022 року. Він заставперші дні війни в Україні та змушений був евакуюватись через піший перехід до Польщі. В останні місяці Шон Пенн знімав в Україні документальний фільм, присвячений вторгненню росії в Україну, перша фаза якого розпочалася у 2014 році.

Нагадаємо, що вже дуже багато всесвітньо відомих зірок засудили російську агресію та підтримали Україну. Наприклад, Мадонна, Джаред Лето, Дженіфер Лопес, Девід та Вікторія Бекхеми, Леді Гага, Кріштіану Роналду та інші. 

Новини по темі