"Це був майданчик, щоб сказати, що українські діти зараз виживають у дуже жахливих умовах", — лікарка Ірина Кондратова розповіла, як вела інстаграм-акаунт Девіда Бекхема

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Лікарка Ірина Кондратова з Харкова розповіла, як вела інстаграм-акаунт Девіда Бекхема

Лікарка з Харкова пояснила, як почала співпрацю з Девідом Бекхемом.

Поділитися:

Відомий англійський футболіст Девід Бекхем передав на добу свій інстаграм-акаунт українській лікарці Ірині Кондратовій, яка перебуває у Харкові та рятує маленьких пацієнтів. Він віддав свій акаунт, щоб увесь світ, мільйони людей, побачили, як відбувається лікування дітей під в України під час війни, яку 24 лютого повномасштабно розпочала росія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Девід та Вікторія Бекхеми допомагають українським матерям та дітям: ініціювали збір коштів

Ірина — керівник перинатального центру. Щодня під обстрілами та вибухами вона продовжує рятувати дітей. Ірина дала інтерв'ю ТСН і розповіла, як зараз відбувається лікування діток у Харкові і як вона почала співпрацювати з Девідом.

Лікарка розповіла, що у них працює реанімація новонароджених та відділення пост інтенсивного спостереження за дітьми. Багато дітей на ШВЛ, багато з хірургічними проблемами, багато тих, які мають стан "на межі" і були виписані додому.

Ми розуміємо, в яких умовах вони живуть: багато хто отримує інфекцію вдома, починається блювання, дисфункція кишківника, надходять з підозрою на хірургічну патологію, зневоднені. Ми повинні зрозуміти: це хірургічна проблема чи пов'язана з тим, що це інфекція, яку діти отримують, живучи зараз у нелюдських умовах.

Як пояснила лікарка, вона не відчуває, що робить якийсь подвиг: просто у важчих умовах чесно виконує свою роботу так само як робила це все життя. Проте відчуває надійний тил завдяки молодим лікарям та медсестрам:

Вони не залишили своїх пацієнтів: частина з них повернулась із Полтави, Дніпра, відпустки. На моє запитання "як ви тут опинилися", вони відповіли "ми просто приїхали вам допомагати". Завдяки їм, мабуть, після нашої перемоги це буде подвиг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія почала використовувати фосфорні боєприпаси в Україні: у чому їхня небезпека та що робити, якщо отримали опіки білим фосфором

Лікарка розповіла, як вона почала співпрацювати з футболістом Девідом Бекхемом. До неї звернулося українське представництво UNICEF, з якими вона вже давно співпрацює. Вони разом пройшли 2014 та 2015 рік, коронавірус, займалися освітніми програмами. Ірина брала участь у багатьох їхніх проєктах для лікарів та медичних сестер.

Вони звернулися до мене, знаючи мене багато років, з питанням, чи готова я попрацювати з інстаграм-сторінкою Девіда Бекхема. Звичайно, я не відмовилася, хоча я не дуже серйозно поставилася до цієї інформації, попри те, що я знаю, що це дуже серйозна організація. Я до останнього, поки це все не з'явилося на сторінці, не вірила, що це можливо.

До цього події Ірина не цікавилася футболістом, проте знала про нього та його чудову сім'ю та дітей. Того вечора, коли її відео почали виходити на сторінку Бекхема, Харків страшенно бомбардували. Проте Ірина Кондратова наголосила: у них все одно був добрий настрій.

То був вибух! Дитина моя, яка вчиться в Америці, зателефонувала зі словами: "Ось так буває: ти прокинувся, а твоя мама знаменита на весь світ". Ті, хто уважно слухав Девіда, той читав, що він амбасадор UNICEF, людина, до якої прислухаються. Це майданчик для мене був, щоб, у тому числі разом із UNICEF сказати, що українські діти зараз виживають у дуже жахливих умовах.

Дивіться сюжет: 

Новини по темі