Борщ офіційно визнано українською стравою та внесено до культурної спадщини ЮНЕСКО

Борщ визнано українським і внесено до культурної спадщини ЮНЕСКО
Pexels/ Polina Tankilevitch

Елемент "Культура приготування українського борщу" внесено до списку нематеріальної культурної спадщини, який потребує негайної охорони ЮНЕСКО.

Поділитися:

Сьогодні, 1 липня, на 5-ому позачерговому засіданні Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини було внесено елемент «Культура приготування українського борщу» до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує негайної охорони. Зважаючи на загрозу, МКІП звернувся до Секретаріату ЮНЕСКО з проханням перенести подану номінацію до Списку термінової охорони ЮНЕСКО. 

Про це повідомили у телеграм-каналі Міністерства культури та інформаційної політики. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борщ без єдиної краплі води: спеціальна страва для ЗСУ (відео)

"Битва за борщ була розпочата ще до війни. І скільки б Маша Захарова не розповідала, що “книги з кулінарії заборонялися, а рецепт страви тримали в таємниці та забороняли готувати” і взагалі наш борщ — це “прояв екстремізму та нацизму”, цей “прояв екстремізму” тепер офіційно український, і офіційно під охороною ЮНЕСКО. Але ми із задоволенням будемо ділитися борщем і його рецептами зі всіма цивілізованими країнами. Та й з нецивілізованими теж, щоб у них було хоч щось світле, смачне та українське. Але пам'ятайте та будьте певні — як у війні за борщ так і в цій війні ми переможемо. Дякую експертам Євген Клопотенко, Maryna Sobotiuk,  Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine", — написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Facebook.

День українського борщу: коли свято та для чого воно, дивіться сюжет:

Новини по темі