Гарячий український борщ швидкого приготування для військових: волонтерки налаштували власне виробництво

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Гарячий український борщ швидкого приготування для наших захисників держави: волонтерки налаштували власне виробництво

Дві жінки організували власне виробництво та роблять борщ швидкого приготування.

Поділитися:

Нагодувати українських солдатів гарячим борщем – завдання не з простих, але не для волонтерок. Вони вигадали унікальний спосіб висушувати інгредієнти для страви, щоб на передовій змогли поїсти смачний гарячий борщ і не витрачати час на приготування! У "Сніданку з 1+1" вони розповіли, як до них спала на думку така ідея і як вони налаштували виробництво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чорнобаївський" хліб випікають волонтери з Києва: у чому його особливість (розповіли у "Сніданку. Онлайн")

Анна — жінка з Донецьку, яка прожила там 27 років. У 2014-му році вимушено звідти переїхала. Останні 5 років жила в Києві та працювала бізнес-консультантом, допомагала українським бізнесам по всіх куточках країни налагоджувати ефективні бізнес-процеси. 24 лютого Анні вдруге довелося тікати від війни: зі столиці тимчасово переїхала до Коломиї до своїх друзів Лесі та її чоловіка. Опинившись у безпеці, Анна з подругою одразу почали шукати варіанти, як допомогти українським солдатам на фронті.

Ми розуміємо, що людина, яка боронить кордони нашої держави та виганяє звідси ворога, має мати доступ до гарячої їжі. Перше, що спало на думку — це, звісно, борщ. Борщ — це унікальний та дуже цінний український продукт, корисний та поживний, робиться з простих інгредієнтів, які нам вже знайомі. 

Задача здавалася нереальною: забезпечити наших бійців домашнім борщем, який не треба готувати. Але дівчата знайшли вихід! Розповіли:

Якщо подрібнити частину інгредієнтів, дати варену картопельку та все правильно приготувати, то можна зробити такий борщ, який не треба варити. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паляниця на сковороді: легкий рецепт хлібу з мінімумом інгредієнтів ("Сніданок. Онлайн")

Працює це так: господині по всьому місту за день відварюють та висушують сотні кілограмів овочів, які потрібні для приготування борщу, а потім сухі інгредієнти потрапляють до мінівиробництва, де їх перемелюють та змішують у потрібній пропорції в пакет. До нього прикріплюється інструкція та томатна паста, а сам пакет пакується. Все: натуральний український борщ швидкого приготування готовий!

Потрібно відкрити пакет з продуктами та томатною пастою, висипати всю суміш в посудину, яка більше за 2,5 л, залити двома літрами окропу й настояти 10 хвилин. Без варіння та будь-яких ще додаткових дій у вас буде смачний, ситний борщ з м'ясом. 

До процесу залучено вже понад 70 людей. Волонтерів вже навіть прозвали "борщовим батальйоном", а виробництво, на перший погляд, справжня борщова лабораторія. За день команда виготовляє 150-200 пакувань сухого борщу, а на фронті суміш перетворюється у 800 мл л порцій гарячої страви. Дивіться сюжет:

Новини по темі