Через платформу "єДопомога" відтепер можна подати заявку на отримання грошової допомоги від міжнародних організацій: інструкція

Нова грошова допомога українцям від міжнародних організацій: як подати заявку
freepik.com

Від сьогодні українці можуть подати заявку на ще один вид грошової допомоги: від міжнародних організацій.

Поділитися:

Від сьогодні, 31 травня, українці можуть подати заявку на отримання ще одного виду грошової допомоги: від міжнародних організацій. Зробити це можна через платформу "єДопомога", повідомляють у Міністерстві соціальної політики України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародна грошова допомога для ВПО: які програми доступні для українців

Хто може претендувати на грошову допомогу від міжнародних організацій?

За інформацією від Міністерства соціальної політики, відтепер заявку на допомогу від міжнародних організацій можуть подати люди, які знаходяться на:

  • тимчасово окупованих територіях; 
  • деокупованих територіях;
  • територіях, на яких відбуваються активні бойові дії;
  • на відносно безпечних територіях України, де не ведуться бойові дії (актуально для внутрішньо переміщених осіб).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збільшено розмір грошової допомоги від держави дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів: хто і скільки отримає

Як подати заявку на грошову допомогу від міжнародних організації: інструкція

Отже, щоб подати заявку на грошову допомогу від міжнародних організації, треба зайти на платформу "єДопомога" та перейти за посиланням. Там треба буде внести свої персональні дані, дані про дітей та осіб з інвалідністю, якими ви опікуєтеся, та вказати IBAN, міжнародний номер банківського рахунку. Цей номер можна дізнатись в особистому кабінеті або у застосунку банку, де відкритий банківський рахунок, або ж у одному з відділень банку.

Хто і яку суму може отримати?

Про суму грошової допомоги поки не йдеться. Хто ж на неї може розраховувати, будуть вирішувати міжнародні організації у кожному конкретному випадку. У Мінсоцполітики повідомляють:

"Дані, які людина вказує у заявці, верифікуються на основі даних з державних реєстрів. Верифіковані заявки передаватимуться міжнародним організаціям, які прийматимуть рішення щодо виплат на основі пріоритетності вразливих категорій отримувачів та наявності коштів для здійснення таких виплат".

Як оформити статус вимушеного переселенця та допомогу в застосунку "Дія": дивіться сюжет від "Сніданку з 1+1":

Новини по темі